E-5 yanyolu, otoparka çevirdiler

E-5 Karayolu'nda yaşanan trafik yoğunluğunun nedenin yan yola park eden araçlar olduğu belirlendi. Avcılar yan yolda, otopark bulamayan araçların sıra halinde park etmesi nedeniyle trafik bir türlü açılmıyor.

E-5 yanyolu, otoparka çevirdiler

Havadan çekilen trafik görüntüleri, Avcılar yan yolun tamamen otopark gibi kullanıldığını gözler önüne serdi. Park eden araçlar yüzünden sürekli trafik sıkışırken birçok aracın da kaldırımlara park ettiği görüldü. 

E-5 Küçükçekmece Avcılar istikametinde tam bir kaos yaşanıyor.  Avcılar istikametinde tam tersi istikametinde bulunan yan yollarda araç sürücülerinin yolu otopark olarak kullanmtası devam ediyor. Sürücülerin iki şeritli olan yan yolu otopark olarak kullanması nedeniyle yol tek şeride düşüyor. Yan yolda park halindeki araçlara başka araçların çaprması nedeni ile de sürekli hasarlı kaza oluyor.

"Park ediyoruz, çünkü park yeri yok"

Bölgede esnaflık yapan Azat Çakmak isimli vatandaş otopark sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, “Biz buraya park etmek zorunda kalıyoruz. Sokaklarda zaten yer yok. Az önce de bir araç başka bir aracın aynasına vurmuş çok büyük sıkıntı var. 5 lira otopark parası vermeyelim derken aracımız zarar görüyor maliyet 100 liraya 200 liraya çıkıyor. Otoparka park etmek daha iyi otopark olmadığı içinde insanlar otoparka park edemiyor” dedi. da bir şey fark etmiyor aynı şekilde devam ediliyor” diye konuştu.