Abonelik İptalleri Artık e-Devlet üzerinden yapılacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre internet, telefon, elektrik ve su gibi abonelik işlemleri zahmetsizce e-devlet üzerinden yapılabilecek. Peki e-Devlet üzerinden abonelik iptali nasıl yapılır? İnternet, telefon, su aboneliğini iptal etme…

Abonelik İptalleri Artık e-Devlet üzerinden yapılacak

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren e-Devlet üzerinden abonelik iptal etme uygulaması vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan düzenleme bugün itibari ile resmen yürürlüğe gidi. Uygulama vatandaşın bayilere gitme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Peki e-Devlet üzerinden abonelik iptali nasıl yapılır? İnternet, telefon, su aboneliğini iptal etme…

Abonelik İptali Bugün Başladı

Abone Sayısı 200 Binin Üzerinde Olan Elektronik Haberleşme İşletmecilerinin Hizmetlerine Ait Aboneliklerin İptali 26 Ekim Pazartesi Gününden İtibaren E-Devlet Üzerinden Gerçekleştirilebilecek.

Ücretlendirme 24 Saat İçerisinde Durdurulacak

Bayilere gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran uygulamada e-Devlet Kapısı'ndaki fesih başvurusunun ardından, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme, hizmet sağlayıcı tarafından durdurulacak.

Böylece, sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneleri, aboneliğini iptal ettirmek istediğinde, hizmet aldığı işletmeciye yazılı dilekçeyle başvurmak, faks çekmek gibi işlemlerle uğraşmadan "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden abonelik iptal başvurusunu yapmış olacak.

İşletmeciler, abonelerin nakil, devir, hat dondurma gibi talepleri mevcutken e-Devlet Kapısı üzerinden fesih başvurusu gelmesi halinde bu başvuruyu yerine getirmekle de yükümlü olacak.

“Hepimiz bir yerlere aboneyiz.”

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin abonelik sözleşmelerini feshetmek için büyük uğraşlar verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Hepimiz bir yerlere aboneyiz. Özellikle cep telefonu ve internet aboneliği çok yaygınlaştı. Burada en büyük sorun şu; abone olmak çok kolay ama abonelikten çıkmak prangalardan kurtulmaktan daha zor. Tüketici çırpınıyor. Operatörler de ‘bizim şurada bayimiz var gidip ıslak imzalı, kimlik ibrazlı fesih dilekçesi vereceksin ondan sonra biz değerlendireceğiz’ diyorlar. Eskiden abonelikten çıkmak isteyen tüketicinin en büyük başarısı dondurmak oluyordu. Bir süre sonra da sürpriz faturalarla karşı karşıya kalıyordu.”

E-Devlet üzerinden abonelik iptali yapılabilecek link

İşte abonelik iptali linki.