Ebru Yaşar’dan temiz doğa çağrısı: Doğum günümde çöp topladık

 Ünlü sanatçı Ebru Yaşar ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın instagram’dan yaptığı canlı yayına konuk oldu. 

Ebru Yaşar’dan temiz doğa çağrısı: Doğum günümde çöp topladık

‘Doğayı temizlemek evini temizlemek gibi’

 Ünlü sanatçı Ebru Yaşar5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın instagram’dan yaptığı canlı yayına konuk oldu.  Moderatörlüğünü ünlü yapımcı ve senarist Birol Güven’in üstlendiği yayında Ebru Yaşar, anlamlı mesajlar verdi ve “Doğa ve çevreye karşı duyarlılığımızın artması için böyle özel günleri çok önemsiyorum” dedi. 
 Çevreci kimliği ile tanınan Ebru Yaşar, " Ayrıca doğaya ekstra zarar vereceğini düşündüğüm şeylerle ilgili etrafımı uyarırım, çevre bilinci aşılarım. Lütfen herkes çok dikkat etsin, çevresini korusun, temiz tutsun.” dedi.
 
DOĞUM GÜNÜMDE ÇÖP TOPLADIK
 
Ebru Yaşar sohbet sırasında üç yıl önce doğum gününde yaşadığı bir anısı anlattı ve yayını takip edenlere örnek oldu. Yaşar, “Bundan üç sene önce ağustos ayında Bodrum koylarında arkadaşlarımızla gezerken bir koya baktım ki, çöp içerisinde lastik, şişe ve ararsanız var. Dedim ki ‘Arkadaşlar beni mutlu etmek istiyorsanız. Şu koya yanaşalım hep birlikte şunları toplayalım, ben doğum günümü çöp toplayarak kutlamak istiyorum.’ İndik ne varsa 10 çuval topladık. Benim için hani evi temizlersin üzerinden büyük bir yük kalkar ya evin ışıl ışıl, pırıl pırıl olur… İşte o aynı zevki ve keyfi yaşadım orada. Sonrasında topladığım çöpler için belediye ile irtibata geçtik ve çöpleri 4 gün sonrasında aldırdık” diye konuştu.

Ünlü sanatçı ne zaman böyle bir tablo ile karşılaşsam çöpleri toplayarak doğayı elinden geldiğince temizleyerek koruduğunu ve bundan sonra da aynı davranışlara devam edeceğini sözlerine ekledi.