Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Ekonomik belirsizlik 2021 sonuna kadar sürecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, koronavirüs salgınının dördüncü çeyrekte büyümeye etkisinin negatif olmasını öngördüklerini söyleyerek, "Ekonomik belirsizliğin 2021 yılının sonuna kadar sürmesini bekliyoruz" dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Ekonomik belirsizlik 2021 sonuna kadar sürecek

Avrupa Merkez Bankası, faizlerde bir değişikliğe gitmemesinin ardından beklentilere paralel olarak acil tahvil alım programını (PEPP) 500 milyar euro artırdı. Bu artış sonrası varlık programı 1,85 trilyon euroya yükseldi.  

Kararların ardından Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde canlı yayında icra kurulu olarak bir sonraki AB paketinin öneminin farkında olduklarını ve herhangi bir öteleme olmaması gerektiği görüşünde olduklarını söyledi. Lagarde, dördüncü çeyrekte negatif faiz oranlarının sürmesini beklediklerini 2021 yılının sonuna kadar ekonominin belirsizlikle geçeceğini dile getirdi.

Bankalara verilen kredi faizinin sabit kalmasının çok etkili olduğunu kaydeden ECB Başkanı Christine Lagarde, tüketicilere verilen kredi oranlarının da makul düzeyde olduğunu ve kredi verme koşullarının elverişli kalması gerektiğini düşünmeye devam ettiklerini vurguladı.