Ege'de sular ısınırken Yunanistan'la kritik temas! Herkes Hulusi Akar'ın bu karesini konuşuyor

Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos görüştü. İki bakanın görüşmesindeki Yunan basınında geniş yer buldu. Kritik temasta objektiflere yansıyan bir kare dikkat çekti.

Ege'de sular ısınırken Yunanistan'la kritik temas! Herkes Hulusi Akar'ın bu karesini konuşuyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı çerçevesinde geldiği NATO Karargahı’ndaki yoğun mesaisini sürdürüyor. Toplantı dolayısıyla oturumlara katılan Bakan Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile de görüştü.

Ege'de sular ısınırken Yunanistan'la kritik temas! Herkes Hulusi Akar'ın bu karesini konuşuyor - Resim : 1


İkili ve bölgesel iş birliği

NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın "Savunma ve Caydırıcılık" konulu oturumunun ardından yapılan görüşmede, "Mevcut sorunların çözümü için iletişim kanallarının açık tutulması, pozitif gündeme odaklanılması, bunun iyi komşuluk ilişkileri ile ikili ve bölgesel iş birliğine sağlayacağı katkı, tansiyonun düşürülmesi için diyaloğun sürdürülmesinin önemi" üzerinde durulduğu öğrenildi.

Ege'de sular ısınırken Yunanistan'la kritik temas! Herkes Hulusi Akar'ın bu karesini konuşuyor - Resim : 2

Dikkat çeken fotoğraf
Yunan medyasında Bakan Akar ve mevkidaşı Panagiotopoulos görüşmesi geniş yer buldu. Yunanistan'da muhafazakâr medyanın amiral gemisi Kathimerini gazetesi iki bakanın el sıkıştığı fotoğrafı paylaştı. Gazete haberinde 'Türk ve Yunan savunma bakanları Brüksel'de kısa bir görüşme yaptı' başlığını kullandı. 

Ege'de sular ısınırken Yunanistan'la kritik temas! Herkes Hulusi Akar'ın bu karesini konuşuyor - Resim : 3

Sıcak tokalaşma
Ortanın solunda yer alan To Vima gazetesi iki ülke arasında yaşanan gerilime rağmen görüşmenin iyi bir atmosferde gerçekleştiğini yazdı. Liberalizm ve Avrupa yanlısı Eleftheros Typos gazetesi de, iki bakanın sıcak bir şekilde tokalaşmasına dikkat çekerken, Skai televizyonu, bakanların kısa bir konuşma yaptığını belirterek Bakan Akar'ın ileriye dönük adımlar atabilmek için gerilimi durdurma çağrısı yaptığını bildirdi.