Geçen yıl eşi ile ABD'ye yerleşen Prens Harry verdiği tavsiye ile sosyal medyanın dilline düştü

Geçen yıl İngiltere’den ayrılıp, eşi Meghan Markle ile ABD'ye yerleşen Prens Harry üst düzey yöneticisi olduğu şirketin etkinliğinde yaptığı konuşmanın ardından eleştiri yağmuruna tutuldu. "Eğer sizi mutlu etmiyorsa işinizden ayrılın" tavsiyesinde bulunan Harry sosyal medyada gündem oldu.

Geçen yıl eşi ile ABD'ye yerleşen Prens Harry verdiği tavsiye ile sosyal medyanın dilline düştü

İngiliz Prens Harry (37) geçen yıl İngiltere’den ayrılıp, eşi Meghan Markle (40) ile ABD'ye yerleşmesinin ardından 14 milyon dolarlık malikânede yaşamlarını sürdürüyor. İngiltere kraliyetini ırkçılıkçılıkla suçlayan çift, Spotify ile 25 milyon, Netflix ile de 150 milyon dolarlık anlaşma imzaladı.

Harry üst düzey yönetici olduğu "Better Up" adlı şirketin ruh sağlığıyla ilgili etkinliğinde "Eğer sizi mutlu etmiyorsa işinizden ayrılın" tavsiyesinde bulununca sosyal medyada gündem oldu. Prens Harry konuşmasında birçok insanın kendilerine mutluluk getirmeyen işlerine "saplanıp" kaldığını vurgulayarak "Bu duruma veda edenler ruh sağlığını ve mutluluğunu ilk sıraya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada topa tuttular

Sosyal medya kullanıcıları da bu konuda yorum yaptı. Bazıları "Doğruyu söylüyorsun" diye yazdı. Ama çok sayıda kişi, çalışmanın bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. Özellikle İngiliz kullanıcılar, Harry'ye tepki gösterdi. 

Bir Twitter kullanıcısı, "Prens Harry 'Eğer mutlu değilseniz işinizden ayrılın' diyor. Peki ya sadece bir iş bulabildikleri için minnettar olan insanlar ne yapsın? Harry, senin çalışan sınıfın gerçekleri hakkında hiçbir fikrin yok" diye yazdı. Bir başka kullanıcı da Harry'nin söylediklerini "Laf salatası" olarak nitelendirdi ve "Bu tavsiye, işlerinden vazgeçemeyen çoğunluğun canını sıkıyor. Hepimizin hayatında ödenecek faturalar, beslenecek çocuklar var. Yani Harry'nin gerçek bir fikrinin olmadığı konular bunlar... Herkes, unvanı sayesinde çok az bir emek karşılığında milyonlar ödenen sahte bir iş bulamaz" yorumunu yaptı.