Ehliyetlerle ilgili son dakika duyurusu yapıldı! Yapmayanlara büyük ceza kapıda

İçişleri Bakanlığı daha önce ehliyet yenileme son tarihini 31 Aralık 2022 olarak duyurmuştu. Bu tarihe kadar eski tip ehliyet sahiplerinin ehliyetlerini yenilemeleri gerektiği söylenmişti. Ancak Bakanlıktan yapılan yeni duyuruyla birlikte ehliyetlerini yenilemeyenler büyük cezalarla karşı karşıya kalacak. Ehliyet yenileme nasıl yapılır? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar ve hangi bankalara yatırılıyor? Ayrıntılar...

Ehliyetlerle ilgili son dakika duyurusu yapıldı! Yapmayanlara büyük ceza kapıda

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ehliyetlerini 31 Aralık 2022 tarihine kadar yenilemeyenler için büyük ceza ödeyecekleri duyurusu yapıldı.  Söz konusu duyuru 1 0cak 2016 yılından önce düzenlenen ehliyetler için yapıldı. Ancak elinde eski tip ehliyetleri olanlar için bu durum geçerli olacak. 2023 yılına kadar ehliyetlerini yenilemeyenler girdiği ilk trafik uygulamasında ceza ile karşı karşıya kalacaklar.

Eski tip ehliyetler nasıl yenilenir?

Artık randevulu sistemle yenilenen ehliyetler için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden e devlet üzerinden randevu almanız yeterli olacak. Ancak randevuya gitmeden önce almanız gereken gerekli belgeler var. 

Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler neler?

Ehliyet yenileme son başvuru tarihi 31.12.2022 olarkas belirlendi. Ehliyet yenileme için de bazı belgelerin gerektiği ifade edilirken liste ise şöye:

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenilemek için gerekli evrakları ya da belgeleri topladıktan sonra bir de bankaya yatırmanız gereken ehliyet ücreti var. Bu ücret belirli banklalara yatıyor ve 15 tl olarak belirlendi. 

Ehliyet yenileme ücretleri hangi bankalara yatırılacak?

Akbank
Aktif Bank
ING Bank
Şekerbank
Türkiye Vakıflar Bankası
Kuveyt Türk Katılım Bankası
Albaraka Türk Katılım Bankası
T.C. Ziraat Bankası
Türk Ekonomi Bankası
Garanti Bankası
Denizbank
PTT Bank