Ekmeğe zam geldi! İstanbul'da ekmek fiyatı ne kadar oldu 2022? Ekmeğe zam mı geldi?

Ekmeğe zam geleceği iddiası gündemde yerini aldı. İstanbul'da ekmek fiyatı ne kadar oldu 2022? Vatandaşlar ekmek fiyatlarını öğrenmek için aramalar yapmaya başladı. Ekmeğe zam mı geldi? Ekmek fiyatlarıyla ilgili iddialar araştırılıyor. Vatandaşlar ne kadar zam geldiğini merak etti.

Ekmeğe zam geldi! İstanbul'da ekmek fiyatı ne kadar oldu 2022? Ekmeğe zam mı geldi?

Ekonomik dalgalanmaların ardından şimdi de vatandaşlar ekmek fiyatlarına zam iddiası ile güne uyandı. İstanbul'da ekmek fiyatı ne kadar oldu 2022? Sosyal medyada 1 Mayıs'tan itibaren ekmeğe zam geleceği iddiaları dolaşıyor. Ekmeğe zam mı geldi? Ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı hakkında tüm detaylar haberimizde...

Ekmeğe zam geldi! İstanbul'da ekmek fiyatı ne kadar oldu 2022? Ekmeğe zam mı geldi? - Resim : 1

İstanbul'da ekmek fiyatı ne kadar oldu 2022?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, fiyatın Ramazan ayı içerisinde değişmesini beklemediklerini, zammın bayramdan sonra yansıtılabileceğini dile getirmişti. Son olarak İstanbul'da şubat ayında ekmeğe zam yapılmıştı. İstanbul'da 210 gramlık ekmek 3 liradan satılıyor. Ard arda gelen zamlardan sonra vatandaş korku içinde iddiaları araştırmaya başladı. 

Ekmeğe zam mı geldi?

Ortada dolaşan iddialara Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar açıklık getirdi. “Dondurma dolaplarını kaldırdık, kola dolaplarının fişini çektik” diyen Kolivar 1 Mayıs'tan sonra ekmeğin maliyetine göre zam geleceğini söyledi. Mayanın kilogram fiyatının 260 TL olduğunu, ay başından itibaren de 350 TL'ye çıkacağını ifade eden Kolivar, maliyet kalemlerine her hafta zam geldiğini belirtti. İstanbul'da ekmeğin fiyatı 4.5 TL olacak.