Ekonomist Artunç Kocabalkan: Piyasalarda 500 baz puandan azı kurtarmaz

tv100'de yayınlanan Ahu Özyurt ile 10'dan 12'ye programında konuşan ekonomist Dr. Artunç Kocabalkan, "Piyasalarda 500 baz puandan azı kurtarmaz" dedi. Kocabalkan, programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ekonomist Dr. Artunç Kocabalkan, Ahu Özyurt ile 10'dan 12'ye programına konuk olarak TCMB'nin faiz kararı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

500 baz puandan azı kurtarmaz

''Piyasalarda 500 baz puandan azı kurtarmaz deniyor. Başkanın bunun yapacak olduğunu söyleyenler de var. Şu anda niyet okumaya çalışıyoruz. Faiz artırımı izni aldıysanız ve göreve yeni geldiyseniz 500’ü yaparsınız en başta ve rahatlarsınız diye bir düşünce var.''

500 puan artırılırsa bir sürü şirket bundan olumsuz etkilenecek

NPL hızlı bir şekilde artabilir eğer büyük faiz artışı gelirse. Bana ve samimi bankacılara göre de devletin reel sektör ile bankacılık sektörü arasında bir el sıkıştırmayı sağlaması gerekir. Bu olmadığı takdirde 500 puan artırılırsa bir sürü şirket bundan olumsuz etkilenecek mevcut kredileri dolayısıyla bankacılık sektörü de kötü etkilenecek.

Hep birlikte batacağız

Bankacılık sektörü samimi olmalı çünkü bu dönemde karları düşmüyor. Karları düşmüyor diye de kimseye kızamazsınız. Ama burada bir miktar fedakarlık gerekiyor. Turizmde de gerekiyor başka yerde de gerekiyor, mecburiyet var. Hep birlikte batacağız. Türkiye şu anda faizi 500 puan artırırsa ama maliye politikası ile ilgili bir şey yapmazsa hiçbir işe yaramaz.