Oğuz Demir: Merkez bankasının peyderpey attığı adımları haber vermesi piyasalara faydalı olmuyor

tv100'de yayınlanan Mine Uzun ile Güne Bakış'da konuşan Oğuz Demir: Aslında buradaki mesele şu, bu adımlar böyle peyderpey atılıyor adımlar ama yani o karmaşıklığı peyderpey çözüp piyasaya yeni bir haber vererek, kuru aşağı indirmeye çalışmak ya da borsada bir hareket yaratmak çok da faydalı olmuyor

Ekonomist Oğuz Demir:

Karmaşıkmışız ki sadeleşiyoruz. Hangi kavramı kullanırsak kullanalım kötü bir dönem geçirdiğimizi hep beraber kabul etmiş oluyoruz. Bunu merkez bankası da kabul etmiş oluyor.

Aslında buradaki mesele şu, bu adımlar böyle peyderpey atılıyor adımlar ama yani o karmaşıklığı peyderpey çözüp piyasaya yeni bir haber vererek, kuru aşağı indirmeye çalışmak ya da borsada bir hareket yaratmak çok da faydalı olmuyor.

 Bir yerden sonra artık herkes şunu söylemeye başlıyor: Normalleşme veya sadeleşme olacaktı bunun adımlarını atıyor merkez bankası. Halbuki buradaki önemli olan şey Türkiye’de olmayan o merkez bankacılığının modern yaklaşımlarına geri dönme ya da Batı’daki uygulamalara geri dönmüş oluyor merkez bankası ve günün ihtiyacına dönük adımlar atmış oluyor.