Ekranların efsane ismi 79 yaşında öldü
Televizyon programlarıyla tanınan ve 20 yıl boyunca aynı programı yapan usta isim 79 yaşında hayatını kaybetti.
İngiltere’de 20 yılı aşkın süredir devam eden "Homes Under the Hammer" programındaki düzenli görünümleriyle bir ev ismi haline gelen ünlü müzayedeci Clive Emson, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ailesinden yapılan açıklamada, emlak dünyasının saygın isminin Çarşamba günü sevdiklerinin yanında huzur içinde vefat ettiği belirtildi.
MÜZAYEDECİ OLARAK BİLİNİYORDU
Emson’ın kariyeri, 16 yaşında okuldan ayrılıp haftalık sadece 1,5 sterlin kazanan bir stajyer emlakçı olarak başladı. Maidstone Teknik Koleji'nde ekonomi ve muhasebe eğitimi aldıktan sonra insanlarla tanışmayı sevdiği için emlak sektörüne yöneldi.
1968 yılında başladığı kariyer basamaklarını hızla tırmanan Emson, 1973 yılında kendi acentesini kurdu. 1980'li yıllarda şirketini büyüterek büyük birleşmelere imza attı ancak kendi "niş" alanını yaratmak için müzayedeciliğe odaklanmayı tercih etti.