Ekrem İmamoğlu : Bu israf düzeni değişecek!

Millet ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimleri için startı verdi. Kampanyasının detaylarını açıklayan İmamoğlu, "Emanet haksız bir şekilde elimizden alındı. 23 Haziran'da 16 milyon olarak emaneti geri alacağız. Bu israf düzeni değişecek." dedi.

Ekrem İmamoğlu : Bu israf düzeni değişecek!

İşte İmamoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları:

- 31 Mart seçimlerine giderken iktidarın basit bir numarası vardı. Ekonomide ve yerel yönetimlerde ortaya çıkan başarısızlıklarını örtmek için 31 Mart seçimlerine yerel seçimin ötesinde anlamlar yüklemeye çalışmak ve bir beka meselesi diye adlandırarak ortaya attıklarını hepimiz hatırlıyoruz. Sabah, akşam, sokakta, medyada beka aşağı beka yukarı. Ama vatandaşımız '31 Martta beka meselesi yerel seçimin konusu olamaz' dedi.

- Ankara'da, Adana'da, Mersin'de, Antalya'da ve tabiki de İstanbul'da iktidara çok net bir mesaj verildi.

- 23 Haziran'da sandıktan demokrasiden başka bir çare olmadığını tüm Türkiye'ye göstereceğiz.

-İstanbul'un ve Türkiye'nin demokrasiyle yeniden buluşmasını sağlayacağız.

-Sanki mallarını mülklerini kaybetmişler gibi diretiyorlar. Saçmalığa açıklama bulmak için atmadıkları takla kalmadı.

- Bakın yüzlerine kendileri bile inanmıyorlar. Çaldılar diye kampanya yapmaya kalktılar. Bunların hepsinin zihinlerde yer ettiğinin farkındayım. Bu kadarını yapmayın. Mızıkçılığın da bir sınırı var.

-23 Haziran'da sandıktan oy pusulası değil hesap pusulası çıkacak. Kul hakkı yemenin hesabını vatandaşımız 23 Haziran'da soracak.

- 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı’nın şalteri indirmesiyle başlayan süreci içine sindiremeyen yüz binlerce AK Partili ve MHP'li hemşehrimin olduğunu çok iyi biliyorum.

-Bu tertemiz umut dolu bu güzel İstanbul'da biri geliyor diyor ki 'evladım bu israf düzenine son ver' Biz onları dinliyoruz ve onların çizdiği yolda ilerliyoruz.

-İktidar hak hukuk ve vicdan tanımıyor. Bir avuç insanın rahatı için tüm hakları çiğniyolar. İhale yolsuzlukları olarak karşımıza çıkıyorlar. Büyükşehir belediyesinde binlerce makam aracı olarak karşımıza çıkıyorlar. Kendilerine yakın vakıflara millonlarca dolar aktararar gösteriyolar. Bu düzeni değiştirmedikçe bu milletin yüzü gülmeyecek. İstanbul ve Türkiye krizlerden krizlere yuvarlanbacak. İşsizliğe çare bulunamacayacak.

-Gazetecileri linç etmeye çalışıyorlar. İsraf düzeninin faturasını hergün çırpınan vergisini zamanda ödeyen 16 milyon insan ödüyor.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, israf düzenini savunan bir avuç azınlığın malı mülkü değil. Bu israf düzeni değişecek. Bunu herkes bilsin!

-Biz gelince yağma düzeni bitmiştir artık. 18 günde belediyenin kaynaklarını vatandaşa doğru akıtmaya başladık. Suyu, öğrencilerin ulaşım kullanabilme ücretlerini düşürdük, milli,resmi bayramlarda halkımız ücretsiz ulaşıma kavuştu.

-Bir de kopya çekiyor. Bire bir aynı. Ama çok uyanık öğrentemenler hemen anlar not vermez. Komik. Üzülünecek bir durum tabi ama gülerek prosto edeceğiz tabi.

-Bu kardeşiniz İstanbul'un cebrailleriyle ilgilenecek. Ağır hayat koşullarının pençesinde bırakmayacağım onları. 4 kişiden 1'i ne yazıkki yoksul. Halkın içindeyim. Kadınlar bana filelerini gösteriyor. Ben İstanbul'un kapasitesini biliyorum. Önceliğimiz kent yoksulluğuyla mücadede olacak. Bunun için hazırlıklarımız var.

-Sanatçının memurun açıklamalarına bakıyorum. Umudumu görüyorum.

-Hiçbir yönetici vatandaşa parmağını gösterip tehdit edemez. Biz yöneticiler haddimizi bileceğiz.

- İstanbullu eşit ve kaliteli hizmet bekliyor bunun farkındayız. Daha önceki sloganımızda küçük bir değişiklik yapıp "İmamoğlu varsa umut var' diyeceğiz. 

- Sloganımız her yerde söylemekten çekinmeyeceğiz: "Her şey çok güzel olacak" 

- Particilik değil belediyecilik yapacağız. 

- Emaneti haksızca elimizden aldılar. Buaradan söylüyorum herkes duysun. Bizler 16 milyon olarak 23 Haziran'a o emaneti geri almaya geliyoruz. Ve diyoruz ki "Her şey çok güzel olacak"