Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı

Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirseniz mal varlığınızı açıklar mısınız?" sorusuna "Memnuniyetle" cevabını vermişti. İmamoğlu, henüz mazbatasını almamış olmasına rağmen mal varlığını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, seçimden önce sözünü verdiği 'mal varlığı' konusunda adımı mazbatasını almayı beklemeden yerine getirdi. Sadece kendisinin değil, eşi ve babasının da mal varlığını açıklayan Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı deklarasyonda toplam 3 milyon 439 bin lira değerinde taşınmaz mal varlığı, bankada 979 bin TL nakit parası ve 8 bin TL'lik silahı yani toplam 4 milyon 426 bin TL varlığı bulunuyor.

Tamamı kendine ait 100 bin TL sermayeli bir gayrimenkul şirketi bulunan İmamoğlu'nun aynı zamanda babasına ait 4 milyon 200 bin TL sermayeli şirkette de yüzde 60 hissesi mevcut.

2 milyon 193 bin TL borcu olan İmamoğlu'nun bir inşaat firmasından ise 3 milyon 600 bin TL alacağı bulunuyor. İmamoğlu'nun borcunun 1 milyon 913 bin TL'si babasına olan borç.

Eşi Dilek İmamoğlu'nun ise taşınmaz, taşınır mal varlığı artı arabası ve zıynet eşyaları ile toplam varlığı 2 milyon 915 bin lirayı buluyor.

İmamoğlu çiftinin Beylikdüzü, Balıkesir Edremit’te konut, arsa, mesken ve dükkandan oluşan toplam 17 taşınmazı olduğu görülüyor.

Ekrem İmamoğlu’nun basın bürosundan yapılan açıklamada "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce Sayın Binali Yıldırım ile katıldığı ortak yayında ailesinin malvarlığını şeffafça açıklayacağını duyurmuştu. Şimdi size ilk olarak Ekrem-Dilek İmamoğlu’nun malvarlığı listesini daha sonra da babası Hasan İmamoğlu’nun malvarlığı listesini sunuyoruz" denildi.

İşte İmamoğlu ailesinin mal varlığı

Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı - Resim : 2

Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı - Resim : 3

Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı - Resim : 4