İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak?

Rakibi Binali Yıldırım'a 806 bin 767 fark atarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını bugün alması bekleniyor.

İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak?

Sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı ilçe seçim kurullarına dün saat 15.00’e kadar itiraz hakkı bulunuyordu. Seçim sonucuna yönelik olarak herhangi bir itiraz olmadığı için mazbatanın İmamoğlu'na verilmesi bekleniyor. İmamoğlu'nun mazbatayı bugün 15:00 civarında alması bekleniyor.

Saraçhane'de İstanbullularla buluşacak

İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'deki İBB Başkanlık binasının önünde İstanbullularla buluşması bekleniyor.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre ise İmamoğlu'nun belediyedeki devir teslim töreni ise yarın saat 18.30'da yapılacak. 

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan mührü alarak görevine resmen başlayacak.

YSK'nın 6 Mayıs günü İstanbul seçimini iptal etmesinin ardından İçişleri Bakanlığı, 7 Mayıs günü İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı 23 Haziran'da yapılacak seçime kadar İBB Başkan vekili olarak görevlendirmişti.