Ekrem İmamoğlu suç duyurusunda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, cezaevindeki bir FETÖ zanlısına kendisi aleyhinde yalan ifade vermesi için baskı yapıldığı iddiaları üzerine suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. İmamoğlu "Hepsini Allah'a havale etmiştim, şimdi de hukuka havale ediyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu suç duyurusunda bulundu

Ekrem İmamoğlu cuma namazını kılmak için gittiği Ataköy 5. Kısım Camisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İmamoğlu, "Aydın'da cezaevinde sizin de adınızın geçtiği pazarlıkla ilgili suç duyurusunda bulunacağınızı açıklamıştınız. Bugün avukatınız adliyeye gidip suç duyurusunda bulunacak. Ne düşünüyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bir üçüncü şahsın, bir yerel gazetecinin bir hapishane ziyaretinin bu kadar kolay olabilmesi nasıl mümkün? Adalet Bakanı, bu konuda mutlak cevap vermeli. Onun dışında orada birtakım suçlamalar var. Bakanların ismi geçiyor. Bakanlara dönük bir suçlama var. Bunların tümüyle alakalı hem suç duyurumuz var, hem sorgulayacağımız hususlar var. Avukatlarımız gerekli cümlelerle dilekçelerimizi hazırladılar. Suç duyurusunu yapacaklar. Seçime 14 gün kala, bir terör örgütüyle beni yan yana koyma çabasını elbette esefle kınıyorum. Buna çaba gösterip, bundan medet uman iktidar mensubu birileri varsa, onları da kınıyorum. Elbet bir gün ortaya çıkacak. Acizlik diyorum, başka bir şey diyemiyorum ama hukuken hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Yani 14 gün önce, hatta 7-8 defa girişimde bulunduğunu ifade ediyor. Türkiye’de görülmemiş işler bunlar. Hepsini Allah’a havale etmiştim. Şimdi de hukuka havale ediyorum. Hukukla beraber mücadelemizi de vereceğiz."

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, 19 Mayıs'ta Samsun'da olacağını belirterek "Samsunlu dostlarım ve hemşehrilerimle beraber olacağım" diye konuştu. 

İmamoğlu rakibi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın katıldığı bir opera gösteriminde yaşananların sorulması üzerine, "Keşke sadece alkışlasalardı tabii. Bu tür kutuplaşmaları seven bir kişi değilim. Her yerde nezaketi arayan biriyim. Keşke sadece alkışlayıp, karşılasalardı. Toplumun kutuplaşması hepimizi üzüyor." yorumunda bulundu.

Trabzonlu olması ve ailesi üzerinden söylenenlere de tepki gösteren İmamoğlu, "Benim Trabzonlu olmam üzerinden ya da ailemin soyunun üzerinden bu tarz kirletme, lekeleme çabası üzerinde olanlar sadece sert bir duvara toslarlar. Ben bu memleketin her insanını sevdiğim gibi kendi geçmişimi de çok seven bir insanım" diyerek sözlerini tamamladı.