İmamoğlu: Ben sadece gönül çaldım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu özel bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme dair soruları yanıtladı. Gündemdeki oy çalma iddialarına yanıt olarak Ekrem İmamoğlu" Ben hiçbir şey çalmadım. Sadece manevi olarak gönül çaldım. Gönül çalmasını iyi bilirim" dedi.

İmamoğlu: Ben sadece gönül çaldım

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Sokak iftarı organize etmek siyasileşiyor mu?

Bereketini paylaşmasını insanlara bizim gibi kimliklerin göstermesi çok güzel. Ama o sofra üzerinden oradaki masumiyeti alıp başka yerde kullanıp ki son dönemde böyle çirkin şeyler de oldu. Bu doğru bir şey değil.

YSK kararı beni şaşırtmadı”

YSK’nın kararı şaşırtmadı. Elbette ki benim YSK’nın seçimi iptal edeceğini düşünmemi istedi birçok kesim. Yani rakibimiz diyelim.  Ya da karşıt görüş diyelim. Ama ben İstanbul'a hizmet etmek için işime koyulup süreci analiz etmeliyim. İstanbul'un birçok problemi var. Dolayısıyla ben hiçbir şekilde  böyle bir seçeneği zihnime koymadım ve işime baktım.

“Demokrasi adına öfke duydum”

Elbette ki benim de bir analizim var yani. Türkiye'nin yargı sürecine dair, hukuk sürecine dair, YSK'nın oluşum biçimine dair... Elbette benim bir analizim var. Manevi analizim var. Vicdanı analizim var.  Dolayısıyla çok şaşırmadım. Tabii ki demokrasi adına öfke duydum sadece. Öfkem benim çok dışa dönük değildir.

Ama bu kararın ne kadar yanlış olduğunu, demokrasiye bir darbe olduğunu da hissettirmek gerekiyordu.

“Bizim de bir sürü sıfır yazılan oylarımız var”

Bir kere sayıyı net söyleyeyim. YSK'nın ilk açıkladığı veri 27 bin 899. Biliyorsunuz yarım saatte bir açıklama yaptım. Dedim ki; biz seçimi, yaptığımız hesaba göre son düzeltmelere göre bu değişebilir, 17 bin 18 bin farkla kazanacağız. Bu açıklamam kayıtlarda vardır. Yani şunun için rakamlar çok önemli. Rakibimiz yaklaşık 18 bin oy yanıldı. Ben ise 3 bin yanıldım.

27 bin 899 ilk YSK tarafından açıklanan fark. Sonrasında hani diyorlar ya "Çaldılar", neye göre çaldılar? Şöyle diyorlar; “İşte biz 250 oy aldığımız sandıkta bize sıfır oy yazılmış” Bugün bire bir bakanın açıklaması var. “Kıyameti koparmayalım da ne yapalım” diyorlar. Ben okuyayım size. Örneğin Bağcılar'da 4188 nolu sandıkta 104 oyumuz vardı. Sıfır yazılmış. Mesela bir başka sandık. 4234 nolu sandıkta 145 oy almışım. Sıfır yazılmış. Bizim de bir sürü sıfır yazılan oylarımız var.

“Bilgisayarın başındaki insanların hatası var”

Kurumların düzenlediği bir rapor var. Bu rapor birleştirme tutanaklarında bilgisayara sisteme girilir. Benim bu tam 13’üncü seçimim.  Dolayısıyla çok mücadele ettik. YSK açıklama yaptı. Zira bizim itirazlarımız da oldu. AK Parti'nin itirazları da oldu. Aradaki fark 20 bine indi. Yani 27000 küsürden. Olur mu böyle olur. Doğal mıdır? Bu doğal değil. Doğal diye olur. Kabul edebiliriz ama abur cubur olursa da içinde başka şeyler de arayabiliriz.

Peki bu maddi hataların niye büyük çoğunluğu Binali Yıldırım'ın aleyhine sorusu üzerine Ekrem İmamoğlu; “Bilgisayarın başındaki insanların hatası” cevabını verdi.

“Ben sadece gönül çaldım, gönül çalmasını iyi bilirim”

Mahir Ünal Bey’in sayfasından tek tek bilgileri aldım. İstanbul Seçimlerinin neden yenilendiğine dair, kendi sayfasında açıklamalar var. İstanbul seçimleri neden yenileniyor? Yenileme kararı nedenleri? 

Burada ilçe ilçe raporlar var. Tarattırdım.  Arkadaşlara da okuyun dedim. Bir daha okuyun dedim. Bir daha okuyun dedim. Tek bir kelime çaldılar yok. Çaldılar iması yok. Ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı “çaldılar” diyor. Yani sayın rakibimiz ki, 31 mart öncesi başka bir Binali Yıldırım, 31 Mart sonrası başka bir Binali Yıldırım demek zorundayım. O da “çaldılar” diyor. Ramazan ayında diyor. Kime diyor. Bana mı?... Ben hayatta hiçbir şey çalmadım. Hayatta sadece manevi olarak gönül çaldım, gönül çalmayı bilirim. Ramazan ayında iftira atıyorsunuz. Büyük günah. Yazık, üzücü...

Yıldırım’ın “AK Partili seçmene büyükşehir oy pusulası” verilmedi açıklaması

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın seçimlerde yaşanan sorunları anlatırken “Seçmen geliyor sandık kuruluna. Sandık kurulundaki görevliler seçmene bakıyorlar. AK Parti'ye oy vereceğini düşünüp ona büyükşehir pusulasını vermiyorlar. Dolayısıyla adam büyükşehir için oy kullanamıyor” açıklamasına yanıt olarak şunları söyledi:

"Burada o zaman ne olması lazım. Büyükşehir Belediyesi oylarının diğer oylardan düşük olması lazım. Çünkü eksik pusula verildi. Büyükşehir Belediyesi'ne kullanılan oy 8 milyon 860 bin 203. İlçe belediyelerine kullanılan oy 8 milyon 850 bin. Yani 14 bin 300 eksik. 8 milyon 849 bin de belediye meclis üyesi. Bu milletin aklıyla oynamak demek. Olmaz böyle bir şey. Yazık yani. Bir yaşıma daha girdim. Yetmedi 20 yaşıma daha girdim. Niye biliyor musunuz? Ya milletin aklında ne şeytanlıklar varmış... Allahım düşünsem aklıma gelmez. Hani efendim tipine bakacaksın. Partili olup olmadığını anlayacaksın. Ona göre pusula vereceksin. Yok böyle bir şey."