İmamoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Ekrem İmamoğlu'ndan canlı yayında çok çarpıcı açıklamalar: Veri kopyalama davası düştü. İBB'de yapılan israfı belgeleriyle ortaya koyduk. Hayatımda FETÖ'yü desteklemedim. Samanyolu TV'de çalışmadım. YSK'daki 7 üyeyi ihanetle suçluyorum.

İmamoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, özel bir televizyon kanalında canlı yayında soruları yanıtladı. Gündemdeki tüm konular hakkında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, ilk olarak dün akşam katıldığı canlı yayında yaşananlarla ilgili olarak soruların kendisini rencide etmediğini ifade etti. Kendisini üzen tarafın 'savunma mekanizması' olduğunun altını çizen İmamoğlu, Ahmet Hakan'dan şikayeti olmadığını, esas değinmek istediği konulara değinemediğini kaydetti.

Samanyolu TV'de çalıştı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Samanyolu TV'de çalıştı" iddialarına ilişkin soruya da yanıt veren Ekrem İmamoğlu, hayatı boyunca parasını kendi işinden kazandığını ifade etti. CNN Türk, NTV, Samanyolu, TVNET gibi kanallara çıktığını belirten İmamoğlu, bunların hiçbirinde çalışmadığını sadece davet edildiğini belirtti. Bir kanala çıkmakla kimsenin itham edilemeyeceğine dikkat çeken İmamoğlu Erdoğan'a seslenerek, "Ben hayatımda FETÖ'yü övmedim. Bu ülkenin sıkıntıları var. Benimle uğraşacağınıza Ankara'da işinize bakın" dedi.

"YSK'nın 7 üyesini ihanetle suçluyorum"

Programın ilerleyen bölümünde YSK'nın kararları konusunda da açıklama yapan İmamoğlu, gerekçeli kararın sızdırıldığını ileri sürerek yeni gerekçeli kararı yazmanın oradaki insanların işi olduğunu söyledi. Demokrasinin mahvedildiğini iddia eden İmamoğlu, kararı yok hükmünde gördüğü için her şeyi yazabileceklerini söyledi. YSK'daki 7 üyenin büyük bir ihanet ettiğini iddia ederek, "Şimdi sağını solunu süslüyorlar" diyen İmamoğlu, 7 üyeye de inanmadığını belirtip ihanetle suçladı.

Binali Yıldırım'ın sözleri

Binali Yıldırım'ın "Çaldılar" diyerek yalan söylediğini belirten İmamoğlu, bu konuda iddiaları var ise sürecin belli olduğunu söyledi. Yine Yıldırım'ın, "AK Parti seçmeni olduğu belli olan kişilere Büyükşehir pusulası verilmedi" sözlerine de değinen İmamoğlu, bu sözlerin anlaşılacak bir tarafı olmadığını ancak insanlar gülsün diye skeç olarak yazılabileceğini belirtti. Yıldırım'da bir takım değişimler gördüğünü ifade eden İmamoğlu, "31 Mart öncesi başka bir Yıldırım vardı, 31 Mart sonrası başka bir Yıldırım var" dedi.

123 sandık hakkında yapılan iddialara değinen İmamoğlu, "İçeri alınan insanlar hakkında soruşturma ne durumda? Ne yaptınız bu ana kadar? İnsanları zan altında bıraktınız. 16 milyon insanın emeğini çaldılar ama burada sanal bir kavram üreterek insanların zihnini bulandırmak hoş değil.

Ekrem İmamoğlu, hazırladığı tabloları canlı yayında gösterdi
Ekrem İmamoğlu, hazırladığı tabloları canlı yayında gösterdi

Erdoğan'a 'Erbakan' eleştirisi

Erdoğan'ın seçimi kazandığı zaman Erbakan'ın elini kaldırdığı fotoğrafı tekrar gündeme getiren İmamoğlu, "Erbakan'ın yaptığını siz neden yapamadınız?" diyerek tepkisini dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir israf düzeni var. Biz tasarruf düzeni getireceğiz. Biz 18 günde öğrencilerin abonman ücretini 85 liradan 40'a indirdik, su kullanımını indirdik. İBB'nin toplantılarını canlı verdik. Şimdi diyorlar ki kimin parasını kime veriyorsunuz? Ben bunu anlamıyorum, benim fıtratım bunu kavramaya yetmiyor.

"Seçim tedbirlerimizi artırıyoruz"

Daha seçim tedbiri aldıklarını ancak 23 Haziran için 2-3 katına çıkaracaklarını açıklayan İmamoğlu, temel felsefelerinin 'bir oyumuz karşı tarafa geçmesin, onların bir oyu da bize geçmesin' olduğunu açıkladı. "Seçim sonuçlarını A.A.'ya bırakmayacağız" diyen İmamoğlu, "Bir ajansla anlaşacağız, en fazla 3,5 saat içinde sonucu açıklayacağız. Bu demokrasiye olan inancı artıracak" dedi.

Yayın kesildi mi?

CNN Türk'ün eski çalışanlarından gazeteci Emin Çapa, Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' yayınının erken bitirilmesi için rejinin telefonla arandığını öne sürdü. Çapa, "Kesin bilgi olarak yazıyorum. Evet Ekrem İmamoğlu yayını bitsin diye reji telefonla arandı. Evet yayının tekrarının konulmaması talimatı verildi" dedi.

Çapa'nın açıklamaları sorulan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Şükürler olsun ki dünyada sosyal medya diye bir teknoloji üretildi. Demokrasi için bir nimet olduğunu düşünüyorum. İyi ki üretilmiş. Bizim gibi köşeye sıkıştırılmaya çalışılan ülkelerde insanların soluğu oluyor. Tekrarını yayınlasan ne olur, yayınlamasan ne olur. YouTube kanalımız var, Twitter hesabımız var. Zaten milyonlarca izleniyor. Buna ne denir, acizlik."

CNN TÜRK'ten açıklama geldi

CNN TÜRK'ten konuyla ilgili bir açıklama geldi. Kurumsal twitter hesabından paylaşılan açıklamada Ekrem İmamoğlu'nun konuk olduğu programın 1 saat 25 dakika sürdüğü, Binali Yıldırım'ın katıldığı programın ise 1 saat 18 dakika 40 saniye olduğu belirtildi.

İşte o tweet