Ekvator'dan Mersin'e gemiyle uyuşturucu sevkiyatı! X-ray taraması sonrası hepsi ele geçirildi

Ekvator'dan Mersin Limanı'na gelen bir gemide, 'x-ray' taramalarında yoğunluk tespit edilmesi üzerine yapılan aramada, bir konteynera gizlenmiş 56 kilogram kokain ele geçirildi.

Ekvator'dan Mersin'e gemiyle uyuşturucu sevkiyatı! X-ray taraması sonrası hepsi ele geçirildi

Mersin Limanı'na yanaşan bir gemiden şüphelenen ekipler harekete geçti. Geminin x-ray taramasında şüpheli yoğunluk seviyesinin yüksek olması sonrası yapılan aramada, bir konteynerdan 56 kilogram kokain çıktı.

Ekvator'dan Mersin'e gemiyle uyuşturucu sevkiyatı! X-ray taraması sonrası hepsi ele geçirildi - Resim : 1

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen risk analizi ve hedefleme çalışmaları çerçevesinde, Ekvator’dan gelen bir gemi takibe alındı. Geminin limana yanaşmasından itibaren gümrük muhafaza ekiplerince belirlenen şüpheli konteyner izlenerek liman sahasına indirildikten sonra 'x-ray' taramasından geçirildi. Tarama neticesinde şüpheli yoğunluk tespit edilirken, narkotik dedektör köpekler eşliğinde arama gerçekleştirildi.

Ekvator'dan Mersin'e gemiyle uyuşturucu sevkiyatı! X-ray taraması sonrası hepsi ele geçirildi - Resim : 2

Yoğunluk tespit edilen bölgelere dedektör köpeklerin de tepki göstermesi üzerine söz konusu kısımlar detaylı aramaya tabi tutuldu. Arama neticesinde konteynerin soğutucu kısmına zulalanmış vaziyette çok sayıda paket bulundu. Alınan numune uyuşturucu ve kimyasal tespit cihazında analiz edildiğinde, maddenin kokain olduğu ortaya çıktı. Yapılan ölçümler neticesinde 56 kilogram kokain ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ettiği bildirildi.