Bitcoin ile ödeme yapana ucuz benzin

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele petrolde arz sıkıntıları sebebiyle tüm dünyada artan fiyatların ardından tüm dünyaya duyurduğu gelişmeyle gündeme geldi. Bukele’nin açıklamasına göre vatandaşlar akaryakıt istasyonlarından Bitcoin ile ödeme yaparak ucuza benzin alabilecek. İşte detaylar…

Bitcoin ile ödeme yapana ucuz benzin

Genel olarak yetersiz arz endişeleri sebebiyle tüm dünyada akaryakıt fiyatlarının yükselişe geçmesinin ardından küresel bazda bir akaryakıt krizi yaşanıyor. Bu kapsamda El Salvador’dan dikkat çekici bir hamle geldi.

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, Bitcoin cüzdanı Chivo’yu ülke genelinde tanıtmak adına büyük merak uyandıran uygulamayı açıkladı.

Resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bukele, benzin istasyonlarından Bitcoin ile ödeme yapan vatandaşların her bir galon için (3.78 litre) 0.20 dolar indirimli benzin alacağını duyurdu.

30 Eylül’de başlayan indirimle birlikte vatandaşlar 14 Ekim tarihine kadar ülke genelinde Chivo cüzdanlarını kullanarak indirimli benzin alabilecek.

‘Dünyada fiyatları düşürecek’

Bukele, devlete ait olan Chivo şirketinin ülkedeki büyük benzin istasyonu şirketleriyle pazarlık yaptığını ve bu gelişmenin uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki yükselişi hafifleteceğini söyledi.

Öte yandan İran hükümeti, eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin 26 Mayıs 2021 tarihinde uygulamaya koyduğu 3 aylık kripto para madencilik yasağını bugün sona erdirecek.

Ruhani ülkedeki enerji sorunu sebebiyle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına kripto para madenciliğine yönelik faaliyetleri durdurmuştu.

Yüksek enerji kullanımı sebebiyle kripto para madencilerine yönelik savaş açan bir diğer devlet de Çin olmuştu. Çin geçtiğimiz günlerde madencilik faaliyetleri dahil ülke genelinde tüm kripto para işlemlerini yasa dışı ilan etmişti.

Bitcoin ile ödeme yapana ucuz benzin - Resim : 2