Elazığ 4.6'lık depremle sallandı! Binadan gelen ses herkesi korkuttu

Elazığ'da saat 01.44'te bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.6 olarak belirledi. Depremin ardından ses gelen bir bina çevredekileri korkuturken anında önlem alındı.

Elazığ 4.6'lık depremle sallandı! Binadan gelen ses herkesi korkuttu

AFAD'ın verdiğibilgiye göre saat 01.44'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ ve Diyarbakır kent merkezi ile ilçelerinden de hissedilen depremde bir binadan ses gelince önlem alındı. 

SES GELEN BİNANIN ÇEVRESİ GÜVENLİK ŞERİDİ İLE KAPATILDI

Elazığ'da Kültür Mahallesi Vali Fahribey Caddesi'nde daha önce ağır hasarlı olduğu için boşaltılan 2 bloklu 4 katlı binadan, 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından ses geldiğini duyanlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen polis ekipleri, binanın etrafını güvenlik şeridi ile kapatarak önlem aldı.

VALİ TORAMAN: OLUMSUZ BİR DURUM TESPİT EDİLMEMİŞTİR

 Elazığ Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Kıymetli Hemşehrilerim, Saat 01.44'de Sivrice merkezli meydana gelen 4.6 şiddetindeki depremde şu ana kadar her hangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir. Tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir” paylaşımını yaptı. 

Tunceli Valiliği'nde yapılan açıklamada da, “Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve ilimizde de hissedilen 4.6 büyüklüğündeki depremde, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum ve ihbar tespit edilmemiştir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun!” denildi.