Elazığ, Hakkari, Tunceli, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa... Yılanların en korkunç olduğu zaman açıklandı... O zaman sıcakta tarlada dikkat edin

Amerika Birleşik Devletleri'nden bir uzman, havaların ısınmasıyla birlikte yılanların da yuvalarından çıktığını belirtti. Uzman, yılanların Nisan ortası gibi çiftleşme dönemine gireceğini ve bu dönemde yılanların çok saldırgan olacağını dile getirdi. Ülkemizde Elazığ, Hakkari, Tunceli, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa illeri, zehirli yılanların sık yaşadığı bölgeler olarak biliniyor.

Elazığ, Hakkari, Tunceli, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa... Yılanların en korkunç olduğu zaman açıklandı... O zaman sıcakta tarlada dikkat edin

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede yılanlar da yuvalarından çıkmaya başladı. Yılanların hızla topraktan uyanmaya başladığı ülkeler arasında yer alan Amerika'da en çok yılan görülen bölgelerin başında Virgina geliyor. Bölgedeki yetkililer de yılanların hareketleriyle ilgili halka sık sık uyarıda bulunuyor. 

YILANLARIN EN SALDIRGAN OLDUĞU ZAMANI AÇIKLADI

Virginia'da zehirli yılanların sayısında da artış yaşanmasıyla birlikte Virginia Yaban Hayatı Yönetimi ve Kontrolü bölgedeki etkinliğini artırdı. Virginia Yaban Hayatı Yönetimi ve Kontrolü yetkilisi  Richard Perry de insanların öğrenmesi gerektiğini söyleyerek yılanların en saldırgan olduğu dönemi açıkladı. Perry, "Yılanlar eş aradıklarında her zamankinden daha fazla saldırgan oluyorlar" dedi. Bu dönemin Türkiye'de nisan ayı ortalarına denk gelmesi bekleniyor. 

EN SIK YILAN GÖRÜLEN İLLERİMİZ

Ülkemizde Elazığ, Hakkari, Tunceli, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa illeri, zehirli yılanların sık yaşadığı bölgeler olarak biliniyor. Yılanlarla ilgili tehlikeler nedeniyle bölgede tarımcılıkla uğraşan vatandaşların araziye gittiklerinde yılanlara karşı iki kez daha dikkatli olmalarının faydalı olabileceği ifade edildi.