Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı

Şiddetli sağanak yağışların sele dönüştüğü Elazığ, Sivas, Niğde, Malatya, Kahramanmaraş, Aksaray'da vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çok sayıda araç yolda kalırken, ev ve iş yerleri ile tarım arazileri zarar gördü.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı

Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğünün kuvvetli yağış uyarısının ardından Elazığ’da sağanak yağış 2 gündür aralıklarla etkisini sürdürüyor. Bir anda bastıran sağanakla birlikte birçok alt geçit sularla oldu. Ana caddelerin nehre döndüğü kentte, araçlar mahsur kaldı. Mahsur kalan araçları itfaiye ekipleri kurtarırken, bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 1

Vatandaşlar mahsur kaldı
Elazığ Belediyesi ekipleri iş makineleriyle suyun tahliyesi için canla başla çalışmalarını yürütüyor. Öte yandan, aşırı yağış nedeniyle meydana gelen su baskını sonucunda mahsur kalan vatandaşlara destek sağlanması amacıyla AFAD ekipleri tarafından olaylara anında müdahale edildiği bildirildi.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 2

Sel suları yol üzerindeki köprüyü yuttu
Sivas’ın Gemerek ilçesi Hacıyusuf köyü Kasımbeyli mezrasında akşam etkili olan sel yollara zarar verdi. Sel suları yol üzerindeki köprüyü yuttu. Sel suları tarım arazilerine büyük oranda zarar verdi. Yaşanan selde yaralanan ve can kaybı olmadı. 

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 3

Tüneli sel bastı
Niğde'de öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle sel meydana geldi. Kemal Paşa Mahallesi’nde yapımı devam eden hızlı tren tüneli sel sularıyla doldu. 3 işçi yaklaşık 500 metrelik tünelin sonunda biriken sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Arkadaşlarının haber vermesiyle olay yerine Jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Niğde Valisi Mustafa Koç bölgeye gelerek kurtarma çalışması takip etti.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 4

İşçiler hastaneye kaldırıldı
Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından bulundukları yerden kurtarılan işçiler, kontrol amaçlı Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Vali Mustafa Koç, yaptığı açıklamasında Niğde’de çok yoğun sel baskınlarına sebep olacak yağış yaşandığını belirtti.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 5

"Allah onları çocuklarına bize bağışladı"
Vali Koç açıklamasında “6 köyde, ilçelerde ve merkezde taşkınlar oldu. Saat 18.00 gibi Ulukışla ilçesinde hızlı tren şantiyesinde 3 işçinin mahsur kaldığını öğrenir öğrenmez, devletimizin bütün imkanları polis, jandarma AFAD, emniyet seferber oldu. Kaygı duymuştuk ama çok şükür mahsur kalan 3 vatandaşımızı sağ salim çıkardık. Allah onları çocuklarına bize bağışladı. Geçmiş olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 6

Fabrikaları su bastı
Malatya'da aniden bastıran sağanak yağış kent ve çevresinde hayatı olumsuz etkiledi. Akçadağ, Darende, Battalgazi ilçeleri başta olmak üzere kent genelinde etkili olan sağanak nedeniyle yer yer sel oluşurken, araçlar yolda kaldı, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bazı fabrikaları su bastı. Kayısı ve kiraz bahçelerinde zarar gördüğü sağanak nedeniyle tonlarca meyve de zarar gördü. olması bekleniyor.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 7

Evler suyla doldu
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, yaklaşık 1 saat boyunca aralıksız yağan yağmur, yolları göle çevirdi. Şar Dağı’nın eteğindeki Kızılcaoba Mahallesi’nde yağmurun etkisiyle dağdan caddelere ulaşan çamurlu sular, sürücülere zor anlar yaşattı. Kışla Caddesi’nin büyük bölümü çamura bulanırken; mazgalların tıkanması ile taşan sular, cadde üzerindeki birkaç eve doldu.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 8

Caddeler göle döndü
Evlerini su basan vatandaşlara itfaiye ekipleri yardıma koştu. İtfaiye ekipleri, Kışla Caddesi’nde bir apartmanın giriş katını basan suyu tahliye etmek için büyük uğraş verdi. Aynı cadde üzerinde birçok işyerinde de tıkanan kanalizasyon hatları nedeniyle benzer sorunlar yaşandı. Göle dönen bir depodaki beyaz eşyalar da su içinde kaldı.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 9

Minareye yıldırım düştü
Sağanak yağışın etkilediği yerlerden biri de sanayi sitesi oldu. Sanayi sitesindeki birçok işyeri sahibi ve çalışanlar, caddede biriken su nedeniyle zor anlar yaşadı. Çalışanlar, yoldaki suyun işyerlerine girmemesi için mücadele verdi. İlçe merkezindeki bir caminin minaresine ise yıldırım düştü. Olayda minarede herhangi bir zarar meydana gelmedi.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 10

Ulaşım aksadı
Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda ise Şar Dağı’ndan gelen sular, ulaşımı aksattı. Derin su birikintisine giren araçlar, elektrik aksamlarına su kaçınca yolda kaldı. Sürücülere de paçaları sıvayıp araçlarını iterek yol kenarına almak kaldı. Çalışmayan araçlar, çekici ile sanayinin yolunu tuttu.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 11

Tarım arazileri ve yollar zarar gördü
Sağanak yağış, çevre ilçelerde de etkili oldu. Ekinözü ilçesine bağlı Türkmenler ve Yeniköy Mahalleleri’nde derelerin taşması sonucu, tarım arazileri ve yollar zarar gördü.
İlçeye bağlı Türkmenler Mahallesi’nden geçen Karadere taştı. Önüne kattığı her şeyi sürükleyen azgın sular, yaklaşık 6 metre yükselerek köprünün üstünden aştı. Sel anını görüntüleyen vatandaşlar, derenin suyunun en son 40 yıl önce bu kadar yükseldiğini belirtiler.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 12

Taşkınlar oluştu
Olay, Aksaray - Adana Karayolu 50. kilometresinde meydana geldi. Akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış sel baskınlarına neden oldu. Kent genelinde birçok yolu sel suları işgal ederken, taşkınlar da yolların trafiğe kapatılmasına neden oldu.

Fabrikaları ve tüneli su bastı! Minareye yıldırım düştü: Yollar kapandı, ev ve işyerleri sular altına kaldı - Resim : 13

Kamyon sulara gömüldü
Aksaray - Adana Karayolu 50. kilometresinde bulunan kum ocağından kamyona kum yükleyip çıkan İrfan Doğru (59) ve İsa Boran (31) karayoluna çıkmak isterken kamyon bir anda sel sularına gömüldü. Güçlükle kapıyı açarak kamyonun tavanına çıkan sürücü ve arkadaşı durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen İl Afet Acil Durum (AFAD) ekipleri bot ile kurtardı.