Elektriğe zam mı geliyor? Resmi Gazete'de yayımlandı! Elektrik piyasasındaki azami fiyat limiti yükseltildi

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararlara göre, elektrik piyasasındaki azami fiyat limiti yükseltildi. Verilen yeni kararla akıllara "Elektriğe zam mı geliyor?" sorusu geldi. Karar neticesinde azami fiyat limiti megavat saat başına 2 bin liradan 4 bin liraya çıkartıldı. Peki, elektriğe zam gelecek mi?

Elektriğe zam mı geliyor? Resmi Gazete'de yayımlandı! Elektrik piyasasındaki azami fiyat limiti yükseltildi

Elektriğe zam mı geliyor?" sorusu Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararlarından sonra araştırma konusu oldu. Yayımlanan karara göre; kurul tarafından yeni bir karar alınıncaya kadar, iligili piyasalardaki asgari fiyat limitleri 0 TL/MWh, azami fiyat limitleri ise 4000 TL7MWH olarak uygulanacak. elektrik piyasasındaki azami fiyat limiti yükseltilmesinin ardından elektriğe zam gelir mi sorusu gündeme taşındı.

Resmi Gazete’de, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun bugğn yayımlanan kararlarına göre; elektrik piyasasındaki azami fiyat limitte artışa gidildi. Verilen kararın elektrik faturalarına da yansıması bekleniyor. Verilen yeni kararla, azami fiyat limiti megavat saat başına 2 bin TL'den 4 bin TL'ye yükseltildi. Peki, Elektriğe zam mı geliyor? 

Enflasyon ve dövizden kaynaklı olarak azami fiyat limitinin yükseltilmesi ile birlikte, enerji dağıtım şirketlerinin aldığı enerji zamlı hale gelecek. Bu zamların alınan yeni kararla tüketici tarifesine de yansıması bekleniyor. Eğer zam yapılırsa önce sanayiye daha sonra ise konutlara yansıyacağı düşünülüyor.

Elektriğe zam mı geliyor? Resmi Gazete'de yayımlandı! Elektrik piyasasındaki azami fiyat limiti yükseltildi - Resim : 2

Elektriğe zam mı geliyor? Resmi Gazete'de yayımlandı! Elektrik piyasasındaki azami fiyat limiti yükseltildi - Resim : 3

Elektriğe zam mı geliyor? Resmi Gazete'de yayımlandı! Elektrik piyasasındaki azami fiyat limiti yükseltildi - Resim : 4