Elektrik kesintisi açıklaması: Ceza kesilecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz elektrik dağıtım şirketlerini elektrik kesintilerinde oluşan sorumluluklarına ilişkin uyardı. Yılmaz, Hizmetlerinde planlı bakım yapmayan şirketlere ceza vermek durumunda kalacaklarını dile getirdi.

Elektrik kesintisi açıklaması: Ceza kesilecek

Yeni düzenlemelerinin ardından elektrik dağıtım ve tedarikine ilişkin açıklamalarda bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Vatandaşlarımızı kesintilere mahkum eden şirketler bunun bedelini finansal olarak da ödeyecek" dedi. Yılmaz, 13'üncü Elektrik Dağıtım Şirketleri Sektör Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, 2020'nin olağandışı bir yıl olduğunu fakat bu dönemde altyapı güçlendirilirken iş yapış şekillerinin de gözden geçirildiğini söyledi.

Yılmaz, "Biz bu noktada hazırladığımız mevzuatın kalitesinden eminiz. Aynı ölçüde sizlerden de bütün uygulamalarınızda yüksek kalite ve kusursuz hizmet bekliyoruz. Bu yeni dönemde bahaneye, mazerete asla yer yok. 2021 ile birlikte elektrik dağıtım ve tedarikinde kalitenin ve müşteri memnuniyetinin zirvede olacağı bir döneme geçiyoruz. Bu döneme küresel salgın koşullarında başlamak dezavantajlı görünebilir. Bu yıl sizlerden önemli sıçramalar, daha yenilikçi uygulamalar ve küresel çapta örnek alınacak sonuçlar elde etmenizi bekliyoruz. 2020 yılı ekim değeriyle yaklaşık 66,7 milyar liralık yatırım tavanını kurulumuz onayladı" ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintilerini Türkiye'nin gündeminden çıkarabilmek için planlı bakım faaliyetlerinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken EPDK Başkanı Yılmaz, "Bir diğer önemli husus planlı bakım faaliyetlerinin de tarifeler marifetiyle düzenlenmesi. Artık Türkiye’nin en ücra köşesinde dahi olsa elektrik dağıtım hizmetlerinde planlı bakım konusunda gerekli özeni göstermeyen, vatandaşlarımızı kesintilere mahkum eden şirketler bunun bedelini finansal olarak da ödeyecek. Kurum olarak planlı bakım harcamaları için yıllık yaklaşık 2,2 milyar lira bütçe öngördük" diye konuştu.

Özellikle ekonomik ömrü dolan kırsal şebeke yatırımlarının bu dönemde önemli oranda yapılmasını, şebekenin teknolojik seviyesinin daha da artmasını ve akıllı şebekelere doğru ciddi adımlar atılmasını beklediklerini ifade eden Yılmaz, EPDK olarak bu bütçenin nasıl kullanıldığının takipçisi olacaklarını belirtti.