Elektrikte bir fatura gerçeği daha: Yüzde 1'lik pay...

Elektrik faturalarına dair bir gerçek daha gün yüzüne çıkarılıyor. Firmaların faturalara yansıtılan yüzde 1 oranındaki Elektrik Enerjisi Fonu (EEF) katkı payını kanunda belirtildiği şekilde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın banka hesabına yatırmadıkları iddia ediliyor.

Elektrikte bir fatura gerçeği daha: Yüzde 1'lik pay...

Elektrik firmaları tarafından faturalara yansıtılan yüzde 1 oranındaki Elektrik Enerjisi Fonu (EEF) katkı payını bazı firmaların kanunda belirtildiği şekilde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın banka hesabına yatırmadıkları ortaya çıktı. İddiaya göre, 2018’de 83, 2019’da ise 42 firma ödemeyi yapmadı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, konuyu TBMM gündemine taşıdı. 2017-2018 döneminde, nihai tüketiciye elektrik satışı yapmasına rağmen EEF’ye ödeme yapmayan ya da eksik ödeme yapan 83 firma ile 2019'da ödeme yapmayan 37 firma ve eksik ödeme yapan 7 firma olduğu iddia edildi. 

2018’de 83, 2019’da 42 şirket

İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a, “Vatandaştan Maliye Bakanlığına aktarmak üzere Elektrik Enerjisi Fonu için tahsilat yapan ama Bakanlık banka hesaplarına bu tutarları aktarmayan firmaların kamuoyuna ifşa edilmesi düşünülmekte midir” diye sordu.