Elektronik eşyalara ne zaman zam gelecek? Elektronik ürün zammı ne kadar olacak, kaç lira zam gelecek?

Elektronik eşyalara zam geliyor! Ticaret Bakanlığı duyurdu! Bazı elektrikli ev cihazlarının ithalatına gözetim uygulanacak. Tarih belli oldu. Zam, robot süpürge, airfryer, çay ve kahve makineleri, ütü, gazlı ocaklar, ısıtıcılar, fritöz, ızgara ve ekmek kızartma makineler, kettle, meyve-sebze persleri ve şarjlı süpürgeleri kapsıyor. Peki, Elektronik eşyalara ne zaman zam gelecek? Elektronik ürün zammı ne kadar olacak, kaç lira zam gelecek? İşte detaylar…

Elektronik eşyalara ne zaman zam gelecek? Elektronik ürün zammı ne kadar olacak, kaç lira zam gelecek?

Evelenecek çiftlere kötü haber! Elektronik eşyalara zam geliyor! Robot süpürge, airfryer, çay ve kahve makineleri, ütü, gazlı ocaklar, ısıtıcılar, fritöz, ızgara ve ekmek kızartma makineler, kettle, meyve-sebze persleri ve şarjlı süpürgeleri kapsıyor. Küçük ev aletlerikne zam yapılacak tarih belli oldu. Peki, Elektronik ürünlere zam ne zaman? Elektronik eşyalara zam ne kadar olacak, hangi tarihte zam yapılacak?

KÜÇÜK EV ALETLERİ VE ELEKTRONİK EŞYALARA ZAM YOLDA!

Ticaret Bakanlığı, birim gümrük değeri adet başına 10 ila 200 doların altında olan bazı elektrikli ev cihazlarının ithalatında gözetim uygulayacak. Resmi Gazete'nin 23 Mart 2023 tarihli sayısında yayınlanan tebliğe göre, ithalatta gözetim uygulanması yapılacak.

ELEKTRONİK EŞYALARA NE ZAMAN ZAM GELECEK?

Bazı elektrikli ev cihazlarının ithalatında 23 Nisan'dan itibaren gözetim uygulanacak. 

Elektronik eşyalara ne zaman zam gelecek? Elektronik ürün zammı ne kadar olacak, kaç lira zam gelecek? - Resim : 1

HANGİ ÜRÜNLERE ZAM GELECEK?

Ticaret Bakanlığının Resmi Gazete’de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’ine göre, birim gümrük değeri tebliğle belirlenen robot süpürge, airfryer, çay ve kahve makineleri, ütü, gazlı ocaklar, ısıtıcılar, fritöz, ızgara ve ekmek kızartma makineler, kettle, meyve-sebze persleri ve şarjlı süpürgeleri kapsıyor. Gözetim kararı, sayılanlar dışında, mikserler, meyve-sebze presleri, su ısıtıcıları, ısıtma hava perdeleri, ısıtıcı ve sobalar, pişirme sacları, tost makineleri ve ekmek kızartma makineleri gibi elektrik cihazlarını da kapsıyor.

ELEKTRONİK ÜRÜN ZAMMI NE KADAR OLACAK, KAÇ LİRA ZAM GELECEK?

Birim gümrük değeri; 200 doların altındaki robot/akıllı süpürgeler, 100 doların altındaki airfryer'lar, 75 doların altındaki gazlı ocaklar ile 125 doların altındaki fırınlar, 100 doların altındaki şarjlı süpürgeler, 35 doların altındaki ütüler, 50 doların altındaki kahve ve 32 doların altındaki çay makineleri gibi elektrikli ev cihazları, Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nce düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilebilecek.