Elmalı davasında yeni gelişme: Mağdur çocuklar korumaya alındı

Türkiye'yi ayağa kaldıran Elmalı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Kurucusu ve Genel Başkanı Saadet Özkan, mağdur çocukların Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından koruma altına alındıklarını açıkladı.

Elmalı davasında yeni gelişme: Mağdur çocuklar korumaya alındı

Türkiye'de adeta infiale neden olan Elmalı davasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Kurucusu (UCİM) ve Genel Başkanı Saadet Özkan Instagram hesabından çok önemli bir açıklamada bulundu. Özkan, çocukların koruma altına alındıklarını açıkladı.

Özkan, paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Elmalı davasındaki çocuklarımız Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından güvenceleri için koruma altına alındılar. Dava aşamasında çocuklarımızın yanında olacağız"

Bakanlık da açıklama yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elmalı'da iki kardeşin istismarına ilişkin davayla ilgili yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Antalya Elmalı'da yargılama süreci devam eden istismar vakasında, mağdur iki çocuğumuz hakkında mahkemeye yaptığımız devlet korumasına alınma talebi kabul edilmiştir. Çocuklarımıza, bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sağlayacağız."

İşte Özkan'ın paylaştığı mesaj: 

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saadet Özkan (@saadetozkanefe)'in paylaştığı bir gönderi