Twitter'dan para kazanmanın yolu açıldı! Artık siz de pay sahibi olabilirsiniz! İşte gereken şartlar...

Twitter'ın sahibi Elon Musk çılgın kararlarına bir yenisini daha ekledi. Mavi tikli kullanıcıların aylık para ödeyeceğini duyuran Musk, bu kez ise Twitter'dan para kazanmanın yolunu açtı. Siz de Twitter'dan para kazanabilirsiniz. Peki Twitter'dan para nasıl kazanılır? İşte yanıtı...

Twitter'dan para kazanmanın yolu açıldı! Artık siz de pay sahibi olabilirsiniz! İşte gereken şartlar...

Twitter'ı satın aldığı günden beri dünya gündeminden düşmeyen Elon Musk, çılgın kararlarına bir yenisini daha ekledi. Mavi tik sahibi hesaplardan aylık para almak için kolları sıvayan Musk, Twitter mavi tikli abonesi olanlar için para kazanmanın yolunu açtı. Artık içerik üreticilerine para verilecek. Peki ama nasıl? İşte Elon Musk'ın açıklamaları...

PARA KAZANMAK İÇİN TEK BİR ŞART VAR

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Elon Musk şunları dedi: “Bugünden itibaren Twitter, yanıt dizilerinde görünen reklamlardan elde edilen geliri içerik oluşturucularla paylaşacak. Bundan yararlanacak hesaplar Twitter Blue abonesi olmalı.”

Twitter'dan para kazanmanın yolu açıldı! Artık siz de pay sahibi olabilirsiniz! İşte gereken şartlar... - Resim : 1

MAVİ TİK HESAPLI OLANLARDAN PARA ALACAĞINI DUYURMUŞTU

Twitter’ı satın alan ABD’li milyarder Elon Musk, ‘faturaları ödemek için’ mavi tiki 8 dolara satacağını duyurmuştu. Mavi tik satışı 8 Kasım’da düzenlenen ABD ara seçimlerinden önce başlayacaktı ama oylamanın etkilenmemesi için ertelenmişti.

Musk, mavi tik satışının 29 Kasım’da yeniden başlayacağını 16 Kasım’da duyurmuştu. Daha sonra 22 Kasım’da yeniden ertelendiğini açıklamıştı.

Elon Musk, kasım sonunda ‘reklam vermeyi durdurduğu’, ‘Twitter’a yüzde 30 vergi koyduğunu’ ve ‘Twitter’ı App Store’dan çıkartacağı’ gerekçesiyle Apple’a savaş açmıştı. Musk’ın, mavi tik satışını yeniden erteleme nedenininse Apple’a yüzde 30 vergi vermemenin yollarını araması gösterilmişti. Sonradan Apple CEO’suyla görüşen Musk, Apple’ın reklamlara devam edeceğini ve Twitter’ı App Store’dan çıkarmayacağını açıklamıştı ancak, ‘yüzde 30 vergi’ konusuyla ilgili farklı bir açıklama yapılmamıştı.

Musk, 13 Aralık’ta mavi tik satışını tekrardan başlatmıştı. Mavi tikle beraber altın ve gri tik de piyasaya sürülmüştü.