Elon Musk Manchester United'ı satın mı alıyor? O soruya yanıt verdi

ABD'li milyarder Elon Musk'ın İngiliz futbol kulübü Manchester United'ı satın alacağına ilişkin ifadeleri sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Ardından Musk, söylediklerinin şaka olduğunu dile getirdi.

Elon Musk Manchester United'ı satın mı alıyor? O soruya yanıt verdi

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter hesabından İngiliz futbol kulübü "Manchester United'ı satın alıyorum, rica ederim" ifadelerini kullandı. Musk'ın açıklamaları sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Daha sonra Musk,  bir sosyal medya kullanıcısı tarafından kulübü satın alma konusunda ciddi olup olmadığı sorusuna, "Hayır, şaka yapıyorum. Herhangi bir spor takımı satın almıyorum" yanıtını verdi. 

Musk, geçtiğimiz aylarda da Twitter'ı satın alacağını açıkladıktan sadece dört ay sonra Twitter'ı satın almaktan vazgeçti, 44 milyar dolarlık bir anlaşmadan çıktı.

"ŞAKA YAPTIM"

Manchester United, dünya futbolunun en ünlü isimlerinden biri. Twitter'da 103 milyonu aşkın takipçisi olan Musk'ın "Manchester United'ı satın alıyorum, rica ederim" paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni topladı.

Bir takipçisinin kulübü satın alma konusunda ciddi olup olmadığı sorulduğunda Musk, şaka yaptığını söyledi.

Musk'ın, bir önceki paylaşımında ise "Açık olmak gerekirse, Cumhuriyetçi Parti'nin sol yarısını ve Demokrat Parti'nin sağ yarısını destekliyorum!" ifadelerini kullandı.

Bazı Manchester United taraftarları, daha önce Musk'ı Twitter yerine kulübü satın almaya çağırmıştı.

Diğer yandan Forbes, bu yılki yıllık sıralamasında, Manchester United'ı, Real Madrid ve Barcelona'nın ardından 4,6 milyar dolar değerinde dünyanın en değerli üçüncü futbol kulübü olarak derecelendirdi.