Elon Musk önce alıcam dedi sonra şaka yaptığını söyledi. İngiliz futbol devinin yeni talibi İngiliz milyarder...

Dünyanın en zengin adamı olan Elon Musk Çarşamba günü Manchester United'ı satın alacağı yönünde paylaşım yayınlamış, ancak daha sonra bunun bir şaka olduğunu belirtmişti. İngiltere'nin en büyük kulüplerinden Manchester United'a talip olduğunu açıklayan yeni isim; İngiliz milyarder Sir Jim Ratcliffe

Elon Musk önce alıcam dedi sonra şaka yaptığını söyledi. İngiliz futbol devinin yeni talibi İngiliz milyarder...

20 kez İngiltere şampiyonu olan United, yeni teknik direktör Erik ten Hag yönetiminde sezonun ilk iki maçını da kaybettikten sonra Premier Lig'in son sırasında yer alıyor.

Bu başlangıç kulübün sahibi Glazer Ailesi'ne yönelik eleştirileri ve yatırım eksikliği algısını yoğunlaştırdı. Kulüp, Sir Alex Ferguson'un 2013'te emekli olmasından bu yana sıkıntılarla boğuşuyor ve 2017'den beri kupa kazanamadı.

Kırmızı şeytanlar, son yıllarda kulübün sahiplerine yönelik çok sayıda protesto düzenlendi ve tepkiler devam edecek gibi görünüyor.

Elon Musk önce alıcam dedi sonra şaka yaptığını söyledi. İngiliz futbol devinin yeni talibi İngiliz milyarder... - Resim : 1Ratcliffe'in sözcüsü The Times'a verdiği demeçte, "Kulüp satılıksa, Jim kesinlikle potansiyel bir alıcıdır. Böyle bir şey mümkün olsaydı, uzun vadeli sahiplik açısından ilgilenirdik. Jim şimdi neler yapılabileceğine bakıyor ve kulübün şehir için ne kadar önemli olduğunu bilerek, resetleme için doğru zamanın geldiğini hissediyor" dedi.

Formula 1'in 8 kez takımlar şampiyonu Mercedes Petronas'ın da ortağı

Ineos kimya grubunun çoğunluk hissedarı olan Lancashire doğumlu Ratcliffe çocukluğundan bu yana kulübün taraftarlarından. Ayrıca Fransız Nice, İsviçre kulübü Lausanne-Sport ve Ineos Grenadiers bisiklet takımına sahip. Ineos'un Mercedes F1 takımıyla ortaklığı var.

Forbes'a Ratcliffe'in serveti tahmini 16.3 milyar dolar (13.5 milyar sterlin) değerinde.