Elon Musk'a büyük şok! Twitter'dan önemli adım

Elon Musk'ın Twitter'ın hisselerinin tamamını satın alma söylemlerinin ardından şirket alarma geçti. Yönetim kurulu diğer hissedarların hisse sayılarının düşük fiyatlarla arttırılmasına destek olarak Musk'a taktik uygulamaya başladı. İşte detaylar...

Elon Musk'a  büyük şok! Twitter'dan önemli adım

Elon Musk'ın Twitter'daki hisse sayısını artırarak şirketin tamamını satın almasına ilişkin söylemler yönetim kurulunu harekete geçirdi. Şirket Musk dışında hissedarların varlıklarını düşük fiyattan artırmaya yönelik adımlar atmaya başladı. Söz konusu adım ekonomi jargonunda “zehirli hap” (poison pill) olarak adlandırılıyor. Bu önlemin teknik olarak Musk’ı durduramayacağı ancak cebinden daha fazla para çıkmasına yol açarak alımdan vazgeçmesini sağlayabileceği ifade ediliyor.

Twitter’ın yüzde 9’una sahip olan Musk, kalan tüm hisseler için hisse başına 54.2 Dolar teklif etmişti. Satışın bu fiyattan gerçekleşeceği düşünülürse Musk’ın cebinden 43 milyar dolar çıkacak. Ancak 270 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin insanı olsa da yeterli nakit parası bulunmayabilir. Musk’ın nakit varlığı 3 milyar dolar olarak hesaplanıyor, bu da 40 milyar dolarlık kaynak yaratmak zorunda olduğu anlamına geliyor.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak istemesi şirket çalışanları tarafından tehdit olarak algılanıyor. Liberal görüşleri savunan Twitter personeli esnek çalışma koşullarına sahip.

Buna karşın Musk’ın Tesla’sı ırk ayrımcılığı ve cinsel taciz iddiaları nedeniyle sık sık mahkemelik oldu. Musk ayrıca, COVID-19 konusunda yanlış bilgi yayması ve cinsiyetçi ifadeler kullanmasıyla da sık sık eleştiriliyor. Twitter’da tam zamanlı olarak 7 bin 500 kişi çalışıyor.