Elon Musk, Kanye West'in hesabını askıya aldı! Sebebin ardındaki Hitler tartışması duyanları şoke etti

Elon Musk’tan rapçi Kanye West’e beklenmeyen bir hamle geldi. Musk Kanye West'in Twitter hesabında Davut Yıldızı ile iç içe geçmiş bir gamalı haç bir görsel paylaşmasından dolayı hesabı askıya aldı.

Elon Musk, Kanye West'in hesabını askıya aldı! Sebebin ardındaki Hitler tartışması duyanları şoke etti

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk yeni kararları ve güncellemeleriyle gündemde olan yerini koruyor. Kanye West, bir davut yıldızı içindeki bir nazi gamalı haç görüntüsünü tweetledikten sonra Elon Musk Perşembe gecesi Kanye West'i Twitter'dan uzaklaştırdı. Musk Perşembe gecesi ünlü rapçi Kanye West'in hesabını askıya alırken yaptığı bu eylemin geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu bilinmiyor.

Elon Musk, Kanye West'in hesabını askıya aldı! Sebebin ardındaki Hitler tartışması duyanları şoke etti - Resim : 1

Elon Musk ünlü rapçiye mesajında: "Üzgünüm ama çok ileri gittin” ifadelerini kullandı. Eskiden Kanye West olarak bilinen Ye'nin hesabı, Cuma günü erken saatlerde "hesap askıya alındı" olarak karşısına çıktı.
 

Elon Musk, Kanye West'in hesabını askıya aldı! Sebebin ardındaki Hitler tartışması duyanları şoke etti - Resim : 2
Daily Mail’in haberine göre Musk, platformda askıya almasının nedeni  "şiddeti kışkırtmak için" olarak belirtti. Ardından Musk West'in rahatsız edici tweet'ini sildikten ve kilitledikten sonra, "Elimden gelenin en iyisini yaptım," diye tweet attı. 

Adını yasal olarak Ye olarak değiştiren West, 'Seni kim yargıç yaptı' yanıtını verdi. Ye'nin Twitter hesabı , antisemitik yorumlar  nedeniyle daha önce kısıtlanmıştı , ancak  Kasım ayında platforma geri döndü . Musk,  Twitter'ın  Ye'nin hesabını sahipliğini almadan önce geri yüklediğini söyledi.