Elon Musk'tan sahibi olduğu şirketlerden birinin logosundaki detay açıklaması

Elon Musk ismi gündemden düşmüyor. Tweet ile Bitcoin tahminleri, Twitter ile davası, Johnny Depp, Amber Heard boşanma davasında Heard'ü desteklemesi, babası Errol Musk'ın kendisi ile ilgili açıklamaları, İngilterenin dev kulübü Machester United'ı alacağını söylemesi sonra şaka olduğunu paylaşması... Şimdi de şirketlerindeki birinin logosundaki gizli anlamı açıkladı.

Elon Musk'tan sahibi olduğu şirketlerden birinin logosundaki detay açıklaması

Musk, pazar günü takipçilerinin twitlerine verdiği yanıtlarda SpaceX ve Tesla şirketlerinin yazı stilleri için kafa yorduğunu söyledi. Açıklamaları SpaceX logosunun ardındaki gizli anlamı da ortaya çıkardı.

Bir takipçisi Musk'a “TESLA yazı tipinin oldukça tatlı olduğu' yorumunu yaptı.

Takipçisine yanıt veren Musk, Tesla ve SpaceX yazı tipi tasarımı için kafa yorduğunu, her iki yazı tipini de sevdiğini belirtti. Musk, "Bazı benzerlikler var, özellikle negatif alan kullanımı. Yıllar boyunca birçok küçük değişiklik yaptık" dedi.

Bir takipçisi ise Musk'a SpaceX logosundaki 'X'in mükemmel olduğunu söyledi.

Musk bu tweete yanıt olarak SpaceX logosunda yer alan ve bir anlamda yay gibi uzayan X'in anlamını söyledi: X'in eğimi ve uzaması roketin yörüngeye olan geçiş yayını ifade ediyor.

Genişletilmiş bir X ile benzer bir yazı tipiyle yazılan SpaceX logosu, şirket tarafından yapılan yeniden kullanılabilir roketlere atıfta bulunuyor.

Elon Musk'tan sahibi olduğu şirketlerden birinin logosundaki detay açıklaması - Resim : 1

Elon Musk 2017 yılında ise Tesla logosunun bir elektrik motorunun kesitini temsil etmesinin amaçlandığını söylemişti.

Elon Musk'tan sahibi olduğu şirketlerden birinin logosundaki detay açıklaması - Resim : 2