Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Zamlı emekli ikramiyeleri...

Ramazan bayramı emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarih merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte bilmeniz gerekenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Zamlı emekli ikramiyeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Uluslararası Demokratlar Birliği üyelerini kabulünde açıkladığı emekli ikramiyeleri Mayıs ayında yatırılmaya başlanacak.

Henüz zam oranı açıklanmayan ikramiyelere ilişkin vatandaşlar "Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?" sorusunun yanıtı araştırmaya başladı bile.

Peki, emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 2018 yılında başlayan uygulamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması şöye:

Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 'TL'ye çıkartarak vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 TL'den başladığını söylemek isterim.