Emekli maaş zammında flaş gelişme! Zam ihtimaliyle ilgili emeklileri sevindirecek haber! SSK, BAĞ-KUR, EYT ve Emekli Sandığı hepsini kapsıyor

Türkiye'de milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam oranı yüzde 25 olarak açıklandı. Zamlı maaşlar hesaplara yatarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşı alanlara güzel bir haber de duyuruldu.

Emekli maaş zammında flaş gelişme! Zam ihtimaliyle ilgili emeklileri sevindirecek haber! SSK, BAĞ-KUR, EYT ve Emekli Sandığı hepsini kapsıyor

Türkiye'de emekli maaş zamlarına yılda 2 defa zam yapılıyor. Altı ayda bir enflasyon verileri baz alınarak zam oranları açıklanıyor. Son olarak 5 Temmuz tarihinde haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. TÜİK’in açıkladığı veriler sonrasında altı aylık enflasyon oranı yüzde 19,77 olarak ifade edildi. Emeklilerin maaşlarına yüzde 25 zam yapılmasına karar verildi.

"YIL SONU YENİDEN DEĞERLENDİRME YAPABİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaparak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz"

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Emekli maaşlarına refah payının eklenmesi ve yüzde 25 oranında artış yapılması sonrasında maaşların ne zaman ödeneği merak konusu oldu. Emeklilere tahsis numarasının son rakamına göre zamlı maaşlar verildiği için 17 Temmuz ve 28 Temmuz tarihleri arasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam maaşlar verilecek.