Emekli promosyonları ile ilgili yeni gelişme! Tüm emeklileri ilgilendiriyor!

Emekli promosyonu ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Bankaların promosyon yarışları devam ederken rakamlar 8 bin TL'yi aşmıştı. Bazı bankalar bunun üzerine daha da promosyon ödemelerini güncelledi ve rakam 10 bin TL'yi buldu. Yüksek promosyon imkanından faydalanmak isteyen emekliler, maaşlarını taşımak için harekete geçmek isteyince, mevcut bankaya kredi borcu olan emeklilerin maaşlarını taşıyamayacakları bilgisi yayıldı. Yargıtaydan olaya ilişkin karar geldi...

Emekli promosyonları ile ilgili yeni gelişme! Tüm emeklileri ilgilendiriyor!

Pek çok emekli ise yüksek promosyon imkanından yararlanmak için banka değiştirmeyi tercih ediyor. Ancak maaş aldığı bankaya kredi ya da kredi kartı borcu olan emeklilerin bankalarını değiştiremeyecekleri yönünde bir algı oluştu. Emekliler için müjdeli haber ise Yargıtay'dan geldi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu emekliye kredi verirken maaşını teminat olarak değerlendirip bloke koyan bankayı haksız buldu. 

Bankalar tarafından yapılan promosyon ödemeleri gündemdeki yerini koyuyor. Yüksek promosyonlar emeklileri cezbederken, emekliler banka değiştirmenin yollarını arıyorlar. Emekli promosyonları sadece emeklilere değil dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara da hisseleri oranında ödeniyor. 

Promosyon rekabetinde arayı açan Yapı Kredi üç yıllığına maaşını taşıyan emeklilere 7 bin 500 TL promosyona ilave olarak 2 bin 500 TL ödeyecek. Emekli başına 250 TL ilave promosyon verileceğini ilan eden Yapı Kredi, 10 emekli tanıdığının banka şubelerinde hesap açmasını sağlayan bir emekliye 2 bin 500 TL ödeyecek. Böylece Yapı Kredi promosyonda çıtayı 10 bin TL’ye çıkardı. En son ING, emeklilere verdiği nakit desteğini 8 bin 250 TL’ye yükseltmişti.