Emekli promosyonlarında kamu bankaları hamlesi! Talimat verilmişti, kamu bankaları da devreye girdi!

Emekli promosyon ödemelerinde özel bankalar arasındaki yarış sürerken konuya ilişkin talimat verilen kamu bankaları da devreye girdi. Özel bankalarda 10 bin TL'yi promosyon ödemeleri için kamu bankalarından beklenen hamle geliyor.

Emekli promosyonlarında kamu bankaları hamlesi! Talimat verilmişti, kamu bankaları da devreye girdi!

Özel bankaların yaptığı promosyon artışı emeklileri sevindirirdi. Fakat müşteri portföyünü genişletmek için özel bankalar promosyon ödemesi yaparken müşterine belli şartlar sunuyor. Emekli maaşı bankaya taşınırken 3 yıllık taahhüt, kredi kartı alınması, otomatik ödeme talimatı gibi şartlar kabul edildiğinde promosyon ödemesi yapılıyor. 

Özel bankalar promosyon ödemelerini 10 bin TL'ye kadar çıkarırken kamu bankalarından herhangi bir haber gelmiyordu. Kamu bankalarına yapılan çağrının ardından çalışmalar başladı. Emekli promosyon ödemelerinde düzenleme için kamu bankaları düğmeye bastı. 

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre, kamu bankaları emekli promosyon artışı taleplerini bir süredir değerlendirme aşamasındaydı. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığ'nın kamu bankalarına promosyon miktarlarını artırması için çalışma yapılması talimatı verildiği açıklandı. Bu talimat üzerine çalışmalarını hızlandıran kamu bankaları emeklilerin sayısı, maaşı ve yeni gelişmelere göre promosyon miktarlarını artırarak yeniden belirleyecek. Böylece kamu bankalarının da rekabete girmesiyle promosyon yarışının hızlanması bekleniyor.