Emekliler de ek ödeme alacak! Nisanda başlıyor...

On binlerce kişi ilgilendiren düzenleme ile uzman erbaşlar, yaş haddini doldurdukları yılın ağustos ayı içinde emekliye sevk edilecekler. Değişiklik uyarınca çalışanların yanında, 1 Nisan'dan itibaren 100 liralık ek ödemeden emekliler de yararlanacak. İşte detaylar...

Emekliler de ek ödeme alacak! Nisanda başlıyor...

On binlerce kişiyi ilgilendiren emeklilik düzenlemesinde, ek ödeme düzenlemesi de uygulamaya geçirildi. Uzman erbaşlar, yaş haddini doldurdukları yılın ağustos ayı içinde emekliye sevk edilecekler. Değişiklik uyarınca çalışanların yanında, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren 100 TL'lik ek ödemeden emekliler de yararlanacak.

Uzman erbaşların yaş haddinin tespitinde, doğum tarihlerinde ay ve gün yazılı olmayanların emeklilik işlemlerinde doğum tarihi olarak "1 Temmuz" tarihi esas alınacak.

Uzman erbaşların emeklilik ve intibak işlemlerini de içeren Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Mart 2021 günü Resmî Gazete'de yürürlüğe girdi. Söz konusu yasal değişiklikler sonucu uzman erbaşlarla ilgili yapılacak SGK uygulamaları açıklığa kavuşturuldu.

Emekli Sandığı Kanununa eklenen hükümler çerçevesinde uzman erbaşlar, (55) yaşını doldurdukları tarihe kadar çalışabilecek. (55) yaşını doldurdukları tarihte yaş haddinden resen emekliye sevk edilecekler. Bu şekilde emekliye sevk edilenler hakkında emekli veya yaşlılık aylığı bağlanması hususunda memuriyete başlama tarihlerinin 2008/Ekim ayı öncesi ve sonrasına göre Emekli Sandığı Kanununa veya SGK (5510 sayılı) Kanunu hükümlerine göre işlem yapılacak.