Emekliler dikkat! 10 bin TL oldu! Bankalardan açıklama gelmeye devam ediyor!

Emekli maaşlarına yapılan Temmuz zamlarının ardından bankalar tarafından ödenen emekli promosyonlarına ilişkin her hafta hatta neredeyse her gün yeni bir açıklama yapılıyor. Özel bankaların adeta yarış pistine dönen emekli promosyonları konusu gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. En yüksek 8 bin 250 TL ödeyen bir bankanın ardından başka bir banka 10 bin TL promosyon ödemesi yapılacağı açıkladı!

Emekliler dikkat! 10 bin TL oldu! Bankalardan açıklama gelmeye devam ediyor!

Emekli maaşlarına gelen artışın ardından bankalar, emekli müşteri portföyünü genişletmek için adeta promosyon yarışına girdi. Sık sık promosyon ödemelerinde güncelleme yapan bazı özel bankalar, 8 bin TL'yi aşan miktarlarda ödeme yapıyordu. Emeklilerin yoğun ilgisi de bankaların daha da artış yapmalarını sağladı. 

10 bin TL'ye çıktı!

Promosyon rekabetinde arayı açan Yapı Kredi üç yıllığına maaşını taşıyan emeklilere 7 bin 500 TL promosyona ilave olarak 2 bin 500 TL ödeyecek. Emekli başına 250 TL ilave promosyon verileceğini ilan eden Yapı Kredi, 10 emekli tanıdığının banka şubelerinde hesap açmasını sağlayan bir emekliye 2 bin 500 TL ödeyecek. Böylece Yapı Kredi promosyonda çıtayı 10 bin TL’ye çıkardı. En son ING, emeklilere verdiği nakit desteğini 8 bin 250 TL’ye yükseltmişti.

Emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır?

Emekli maaşını aldığı mevcut banka ile 3 yıllık taahhüt süresini doldurmuş olanlar ya da yeni emekli olanlar, diledikleri bankaya başvuru yaparak maaşlarını taşıyabiliyorlar. Maaşlarını taşımak isteyen emeklilerin bankaya bildirimde bulunulması gerekiyor. Bu bildirim bankaların şubelerinden veya e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Banka değiştirme işlemi kolaylıkla yapılabiliyor. Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan, dolmayan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması gerekmiyor. Emekli istediği an diğer bankaya geçebiliyor. Bunun için geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması yeterli oluyor.