EYT bugün mü açıklanacak? Bakan Bilgin yanıtladı! Son 3 gün...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasına ilişkin son dakika gelişmeleri emekli adaylarının radarında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in detayları açıklaması bekleniyor. Bakan Bilgin, detayların açıklanacağı tarih için bu haftayı işaret etti. EYT düzenlemesinde gözler son 3 güne çevrildi. İşte detaylar...

EYT bugün mü açıklanacak? Bakan Bilgin yanıtladı! Son 3 gün...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in detayları açıklaması beklendiği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasına ilişkin son dakika gelişmeleri emekli adaylarının radarında. 

Bakan Bilgin, detayları bugün açıklayacağı iddia edildi. Bilgin, açıklamasında, "Takvim belli mi?" sorusuna, "Ocağa varmadan biz masamızdan kaldırırız. Yani önümüzdeki hafta Meclis'e gitmiş olur" diye yanıt verdi. Bu açıklamanın ardından kritik 3 güne girildi.

EYT'de maaş hesabı

EYT'liler normal çalışanlara göre SGK primleri düşük olduğundan daha yüksek maaş alabilecek. Maaşlar prim gün sayısı, borçlanma tutarlarına göre değişiklik gösterecek.

4A, 4B vr 4C dikkate alınarak yapılan hesaplama yöntemine göre; EYT'liden talep edilenler ise uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap web sayfası üzerinden paylaşılıyor. Maaş hesaplaması yapmak için T.C Kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba adı, Nüfus il, Doğum tarihi bilgileri giriliyor. Bu bilgiler girilerek sorgualam yapılınca emeklilik hesaplaması gerçekleştiriliyor.