Emekliye zam farkı 25 Temmuz'da

Türkiye'de emeklilerin merakla beklediği sorunun yanıtı geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memur emeklilerinin maaş farklarının 25 Temmuz'da ödenmeye başlanacağını bildirdi. SSK emeklilerine 26 Temmuz'da, Bağ-Kur emeklilerine ise 25-28 Temmuz arasında ödenecek.

Emekliye zam farkı 25 Temmuz'da

Türkiye nüfusunun yüzde 15'ini oluşturan emeklilerin beklediği haber geldi. Bir süredir tartışılan ve zamanı açıklanmayan zam farklarının ne zaman yatırılacağı konusu açıklığa kavuştu. 25 Temmuz'da paralar hesaba yatacak.

Memur Emeklileri: 25 Temmuz

SSK Emeklileri: 26 Temmuz

Bağ-Kur Emeklilieri: 25-28 Temmuz

Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı yaklaşırken emeklilere ödenecek ikramiyelerin banka hesaplarına ne zaman yatacağı da merak ediliyor.

Milyonlarca emekli kurban bayramında alacağı ikramiye için tarihin açıklanmasını bekliyor.

2018 yılından itibaren emekliye bayram ikramiyesi yasal bir hak haline geldi. Artık her yıl iki bayramda da milyonlarca emekliye biner lira ikramiye ödemesi yapılıyor.

Emekliler Ramazan Bayramı'nda hesaplarına yatan biner lira ikramiye ile sevinmişti. Şimdi ise Kurban Bayramı ikramiyesi için bekleyiş sürüyor.

Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yatacağı sorusuhenüz resmen açıklanmadı. Ancak 5-9 Ağustos tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacağı tahmin ediliyor. Kesin tarih daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu'nca açıklanacak.

Emekliler, Ramazan Bayramı'nda ikramiyelerini bayramdan 4 gün önce almıştı.