"Emiliano Sala'yı öldürmek" kitabının yazarından bomba iddia

Nantes'tan Cardiff City'ye transfer olan ve İngiltere'ye giderken uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Emiliano Sala'nın dosyasında yeni bir gelişme yaşandı.

"Emiliano Sala'yı öldürmek" kitabının yazarından bomba iddia

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın Cardiff City'ye transferinin ardından fırtınalı bir havada özel bir uçakla İngiltere'ye giderken uçağı Manş Denizi üzerinde düşmüştü. Geçen yıl ocak ayında olan bu olayın ardından uzun süre arama yapılmış ve sonunda Sala'nın cesedine ulaşılmıştı.

Ancak uçağın pilotu David Ibbotson ise bulunamamıştı.

Geçtiğimiz günlerde bu olayı anlatan bir kitap yayınlandı.

"Emiliano Sala'yı Öldürmek" adı verilen kitapta uçağın pilotu Ibbotson'un uçak düşmeden önce uçaktan atladığı iddia edildi.

Kitabın yazarı Harry Harris, "Pilot neden uçakta değildi? Eğre öldüyse bedeni nerede? Hayattaysa nerede?" sorularını sorup yanıtlar aradı.

Sala'nın vesedinde yapılan toksikoloji raporları futbolcunun karbonmonoksitten zehirlendiğini ortaya koymuştu.

Harris'in kitabı ayrıca Cardiff'in Nantes kulübünü olaydan sorumlu tuttuğu ve kulübü adam öldürmekle suçlamak için ünlü avukat Eric Dupond-Moretti'yle anlaştığını da öne sürüyor. İddiaya göre uçak yolculuğunu düzenleyen Willie McKay, Fransız kulübünün temsilcisi olduğu için Nantes kulübü de olaydan direkt olarak sorumlu.