Sağanak sonrası mağdur esnaf mallarını böyle kuruttu

Sel suları Eminönü'nü vurdu. Sular altında kalan yeraltı çarşısı esnafı yaralarını sarmaya başladı. Esnaftan bazıları su baskınında ıslanan ürünlerini Yenikapı miting alanına götürerek kurumaya bıraktı.

İstanbul Yenikapı'daki miting alanında sağanak yağış sele neden oldu. Su baskınlarından en çok zararı Eminönü yeraltı geçidindeki iş yerleri gördü.

Binlerce ürün suların içinde kaldı. Suların çekilmesiyle esnaf da yaralarını sarmaya başladı. Çarşı esnafı dükkanlarını temizlerken, su baskınından etkilenen ürünlerini ayırdı.

Esnaf, ıslanan ürünlerini Yenikapı miting alanına getirerek kurumaya bıraktı. Islanan ayakkabıları kuruması için mitingi alanına seren bir esnaf kuruduktan sonra kötü olan ayakkabıları ayıracaklarını sağlam olanları satmayı deneyeceklerini söyledi.

Dükkanlarındaki eşyalar, stantlar, raflar, elektronik eşyalar, kasalar, telefonlar ve pek çok ürün sağanak yağmur sonrasında perişan olmuştur. Esnafı kurtarabildikleri kadarıyla şuana kadar 100 bin TL zarara soktuğu belirtiliyor.