Emir Mete'yi öldüren köpeğe verilecek ceza belli oldu! Artık ölene kadar orada kalacak

Van'da yaşayan 10 yaşındaki Emir Mete'ye saldırarak ölümüne sebep olan Alman kurdu kırması köpek, Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Kontrol altında tek başına bir kafeste tutulan köpeğin bir daha sahiplendirilmeyeceği bildirildi.

Emir Mete'yi öldüren köpeğe verilecek ceza belli oldu! Artık ölene kadar orada kalacak

İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi'nde yaşayan 10 yaşındaki dördüncü sınıf öğrencisi Emir Mete Durna, 30 Ocak 2023 tarihinde meydana gelen olayda, evinin önünde arkadaşlarıyla oynayordu. Emir Mete, tam o sırada 'Alman kurdu kırması' köpeğin saldırısına uğradıktan sonra hayatını kaybetti. 

SAHİPLENİP SOKAĞA SALDI

Küçük çocuğun vefatıyla birlikte yakınlarıyla birlikte tüm şehir adeta yasa boğuldu. Köpeği sahiplendikten sonra sokağa salan H.K. adındaki şahıs da gözaltına alınarak tutuklandı. 

Emir Mete'yi öldüren köpeğe verilecek ceza belli oldu! Artık ölene kadar orada kalacak - Resim : 1

CEZASI BELLİ OLDU

10 yaşındaki Emir Mete'nin ölümüne neden olan köpek ise belediye ekiplerince aynı gün olay yerinden alınıp, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.

Emir Mete'yi hayattan koparan köpek ise belediye ekipleri tarafından aynı gün olay yerinden alındı ve Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi. 71'i yasaklı ırk olmak üzere 450 köpek ile 100 kedinin bulunduğu barınakta, köpek bir kafeste tek başına tutuluyor. Uzmanların gözlemlediği köpeğin bundan sonraki hayatını barınakta geçirmesine karar verildi. 

Emir Mete'yi öldüren köpeğe verilecek ceza belli oldu! Artık ölene kadar orada kalacak - Resim : 2

"HAYVANI DIŞARIYA SALMIŞ"

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, 5 Ocak'ta köpeğin Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

Bu hayvan, İl Sağlık Müdürlüğü'nün bahçesinde küpesiz hayvan diye alınarak getirilmiş. 6 Ocak'ta da kısırlaştırma, aşı ve diğer sağlık kontrolleri veteriner hekimlerimiz tarafından yapılmış. Barınağımızda 20 gün kaldıktan sonra ise 25 Ocak itibarıyla vatandaşın talebi üzerine belgeli olarak sahiplendirilmiş. Maalesef bu vatandaşımızın, hayvanı dışarıya salması sonucunda bu vahim olay gerçekleşmiş. Ailesine ve tüm Van halkına başsağlığı diliyoruz. Bu köpek, resmi yasal belgesi bulunan sahipli bir hayvan.

Emir Mete'yi öldüren köpeğe verilecek ceza belli oldu! Artık ölene kadar orada kalacak - Resim : 3

BUNDAN SONRAKİ HAYATI BARINAKTA GEÇECEK

Sahipsiz hayvanlara ilişkin mücadele ettiklerini anlatan Allahverdi, şöyle devam etti:

"Şu anda kent merkezi ve ilçelerinde ekiplerimiz 7 gün 24 saat çalışıyor. Sahipsiz hayvanların vatandaşlarımıza zarar vermemesi için mücadele ederken, mama dağıtımlarımız da devam ediyor. Bizim barınağımızda her gün yaşanan sirkülasyon ise devam ediyor. Şu anda 450 köpek ve 100 civarında kedi bulunuyor. Bu sayılar her gün değişebiliyor. Kısırlaştırması yapılan hayvanlara mikroçip takıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Bu köpek de yasaklı ırk köpekler gibi bundan sonra merkezimizde denetimlerimiz ve kontrolümüz altında tutulacak ve sahiplendirilmeyecek."

Emir Mete'yi öldüren köpeğe verilecek ceza belli oldu! Artık ölene kadar orada kalacak - Resim : 4

TOPLANAN YASAKLI IRKLAR BARINAKTA KALICI OLARAK KALACAK

Barınaktaki yasaklı ırklara ilişkin de konuşan Allahverdi, sözlerini şöyle noktaladı:

"Barınağımızda 2022'de yaptığımız en önemli hizmetlerden biri; cadde ve sokağa terk edilen 71 yasaklı ırk dediğimiz pitbull cinsi köpekler için de yaşam alanı oluşturduk. Bu hayvanlar barınakta kalıcı olarak tutulacak. Van Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki de gerçekleştiriyor. Edremit ilçesine bağlı Kurubaş Mahallesi'ndeki 490 dekarlık arazinin belediyeye tahsisi bitirildi. Bu alanın kapatılması için yapılan ihale de tamamlandı. 1 Nisan'da hayata geçirilmek suretiyle şehirde vatandaşlarımızı rahatsız eden tüm sokak hayvanlarını buraya getireceğiz."