Elinizi çabuk tutun son 4 gün kaldı! Bunu yapmayanlar yandı! Zamlı ödeyeceksiniz!

Emlak vergisi ödemesi yapmayan vatandaşların elini çabuk tutması gerekiyor. Belediyelerden gelen çeşitli duyurularla yapılan hatılatmalar sonucu emlak vergisini zamanında ödemeyen vatandaşlar ödemelerini zamlı olarak yapmak durumunda kalacak.

Elinizi çabuk tutun son 4 gün kaldı! Bunu yapmayanlar yandı! Zamlı ödeyeceksiniz!

Emlak vergisi ödemesini yapmayan vatandaşlarımızın dikkatine. Belediyelerden gelen çeşitli duyurulara göre en geç 4 gün içerisinde emlak vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Yapılmaması durumunda ise ödeme yapılmayan her tutar için gecikme faizi uygulanıyor. 

Daha önceki uygulamalarda emlak vergisini ödemeyen vatandaşlar için en fazla gecikme zammı uygulanıyordu.  Ancak durum değişti. Yeni kanuna göre gecikme faizi dışında bir de cezai işlem yapılması gündemde. 

Emlak vergisi ödemesinin amacı vatandaşın çeşitli taşınmazı ve tapularına sahip olması ve bu mülkerine ait olan vergilerini ödemeleridir. Adınıza kayıtlı olan herhangi bir tapu kaydı için emlak vergisi ödemesi yapmanız gerekmektedir. Bu vergi ödemeleri yılda iki defa olup ilk taksit ödemesi 1 maret 2022 ile 31 Mayıs 2022 tarihinde yapılamktadır. Bu tarihleri geçiren vatandaşlar için ise kötü bir haber geldi. Zamanında ödeme yapmayacak olan vatandaşlar için cezai işlemler kaçınılmaz olacağı bu durumu yaşamadan zamanında emlak vergisi ödemesi yapılması gerektiği bildirildi.   

Haberi alan vatandaşlar emlak vergisi nasıl ödenir, Emlak vergisi ödeme yolları? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte detayla... 

Emlak vergisi ödemesini yapabilmek için bağlı bulunduğunuz belediyeyi ziyaret etmeniz gerekiyor. Ancak teknoloji ve internet çağında olmamızdan dolayı ilgili belediyenin internet sitesinden de emlak vergileri ödenebiliyor. Vatandaşların emlak vergilerinin son taksit tarihi ise 31 Mayıs 2022 olarak belilendiği ve ödeme yapılmadığı takdir de cezai işlem uygulanacağı da tekrar hatırlatmak da fayda var