Çocukların damarlarından kan emen 'Vampir' seri katil hakkında yeni gelişme!

En az 10 çocuğu katledip 'damarlarından kan emen' 'Vampir' lakaplı 20 yaşındaki katil, hapisten kaçtı. Fakat bir grup çocuk tarafından fark edilen katil, birkaç kişi tarafından linç edilerek öldürüldü. Katil, hücresinden kaçtığı gün mahkemeye çıkacaktı.

Çocukların damarlarından kan emen 'Vampir' seri katil hakkında yeni gelişme!

Katil ilk olarak Temmuz ayında, 12 ve 13 yaşlarında iki çocuğun ölümü üzerine tutuklanmış ve suçunu itiraf etmişti. Masten Wanjala itirafında, onları öldürmeden önce damarlarından kam emdiğini, sonra da cesetlerini attığını iddia etmişti.

Çocukların damarlarından kan emen 'Vampir' seri katil hakkında yeni gelişme! - Resim : 1

Mahkemeye çıkacağı gün kaçtı

Acımasız katilin kurbanlarından bazıları çalılıklarda, diğerleri ise kanalizasyon sisteminde neredeyse çürümüş bir halde bulundu. Vampir, kaçmaya çalıştığı gün yani Çarşamba günü Kenya'nın Nairobi kentinde mahkemeye çıkacaktı.

Memleketinde bulunup linç edildi

Vali Mike Sonko, katili yakalayabilecek olan kişilere 1.316 sterlinlik bir ödül vereceğini açıkladı. Ancak polisler onu bulmadan önce katil, 250 mil uzakta, memleketi Bungoma'da  bir kalabalık tarafından bulundu.

Kendini futbol koçu gibi tanıtmış...

Katili bir grup çocuk fark etti ve birkaç kişi tarafından linç edilerek öldürüldü. Wanjala'nın çocuklara yakınlaşmak için kendini bir futbol koçu gibi tanıttığı ve tutuklanmasından sonraki resimlerde de fark edildiği gibi Everton forması giydiği öğrenildi.

İlk cinayetine 16 yaşında başladı

Katilin kurbanlarına önce ilaç verdiği, ardından da kanlarını emip onları öldürdüğü ortaya çıktı. Polisler, Wanjala'nın ilk kurbanının, beş yıl önce, henüz 16 yaşındayken kaçırdığı 12 yaşındaki bir kız olduğunu söyledi.

Çocukların damarlarından kan emen 'Vampir' seri katil hakkında yeni gelişme! - Resim : 3

3 polis suçlu bulundu

Polis, Vampir'in suç ortakları olup olmadığını araştırmaya devam ediyor. Katilin kaçtığı karakolda görev yapan 3 polis de görevlerini yapmamak veya kaçmasına yardım etmekten suçlu bulundu. Polis, linç edilen cesedin kimliğini doğruladı. 

Kenya polis sözcüsü Bruno Isohi Shioso, Washington Post'a "Polis her yerde olamaz" dedi. Wanjala'nın babası Robert da kurbanın ailelerinden özür diledi ve oğlunu "kalbi kırık ama gömmeye hazır" olduğunu söyledi.Kurbanlardan birinin annesi olan Grace Adhiambo, katilin öldüğüne sevindiğini söyledi.

Kurbanların aileleri konuştu

Ancak kurbanların ebeveynlerinden biri olan Tony Opindo Wala, cinayetler hakkında daha fazla şey öğrenmeyi diledi ve katilin tek başına çalışmadığından emin olduğunu sözlerine ekledi. Wala, "Katil ölürken yanında bir sürü bilgi götürdü. Sadece bunu nasıl yaptığını bilmek istedik. Onları nasıl cezbetti, ne tür ölümler yaşadılar? ... Bu konuda bir sonuca varamadık" diye konuştu.