En çok Starbucks dükkanı olan ikinci ülkeyiz!

Avrupa'da en çok Starbucks mağazası olan birinci ülke olan İngiltere'den sonra bayrağı Türkiye taşıyor. İngiltere'de 723, Türkiye'de 523 Starbucks mağazası bulunuyor.

En çok Starbucks dükkanı olan ikinci ülkeyiz!

Türkiye, Avrupa'da en çok Starbucks olan ikinci ülke. Kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe altına indirilen, çalışma çağındaki 4 gencinden 1'i işsiz olan Türkiye'nin 523 mağaza ile Avrupa ikincisi olması tartışma konusu oldu. Avrupa'da en çok Starbucks mağazası olan ülke İngiltere. İngiltere'de 723 Starbucks bulunurken, Türkiye 523 mağaza ile ikinci sırada ve üçüncü sıradaki Fransa'ya fark atmış durumda.

Global olarak bakıldığında en çok Starbucks mağazası ABD'de bulunuyor. Yaklaşık 14 bin mağaza olan ABD'yi, 3.6 bin mağaza ile Çin izliyor. Çay kültürünün çok köklü olduğu Çin'de de Starbucks'ın hızlı yayılımı üniversite tezlerine konu oluyor. Türkiye dünya sıralamasında ise 8'inci sırada yer alıyor. Global olarak Starbucks'ın müşteri kitlesinin yaklaşık yüzde 50'si 25-45 yaş arası beyaz yakalı çalışanlar. Geri kalan yüzde 40'lık müşteri profilini ise 25 yaş altı gençler oluşturuyor. Ücretsiz wifi sunması nedeniyle pek çok öğrenci ve evden çalışan profesyonelin kütüphane gibi kullandığı Starbucks, son dönemde müşteri kitlesinin tercihleri paralelinde sürdürülebilirliği odağına almış durumda.