Emekli maaşları ne kadar oldu, en düşük maaş ne kadar? Emekli maaşları ne zaman yatacak? Zamlı maaş ve bayram ikramiyesi için gözler Meclis’te!

Emekliye müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Meclis’e geliyor! Gözler emekli maaşına yapılacak zamda. En düşük emekli aylığına yapılan zammın ardından maaşların ve emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarih de de merak konusu oldu. Peki, Emekli maaşları ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli zamlı maaşı ne zaman alacak? İşte detaylar…

Emekli maaşları ne kadar oldu, en düşük maaş ne kadar? Emekli maaşları ne zaman yatacak? Zamlı maaş ve bayram ikramiyesi için gözler Meclis’te!

Emeklinin beklediği zam yolda! Resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde diye verdiği emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili düzenlemede trafik hızlandı. Gözler en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranına çevrilirken, bayram ikramiyesine gelecek zam ile birlikte emekli rahat bir nefes alacak.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU, EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli vatandaşlara müjdeli haberi verdi ve en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldıklarını duyurdu. Buna göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük maaş tutarı 7 bin 500 TL'ye yükseldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "Biz AK Parti grubu olarak konuyla ilgi ön çalışma yapıyoruz, önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" demişti.

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN ZAM YOLDA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün’ün bayram ikramiyeleri için bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından, Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı.

EMEKLİYİ RAHATLACAK ZAMDAN EYT’LİLER DE FAYDALANACAK!

En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını söyleyen Bakan Bilgin, "Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak." diye konuştu.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, açıklamasında emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen bin 100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti. Görüşmenin bu talep üzerine planlandığı öğrenilirken, emeklilere verilecek yeni ikramiye tutarlarının da belirlenmesi öngörülüyor.