Köpekleri böyle katlediyorlar

Endonezya'da katledilen ve derisi yüzülen yavrular köpeklerin kancalara asıldığı görüntüler tüyler ürpertti. Hayvanlara eziyet etmenin yanı sıra tüketilen köpek etinin yeni hastalık salgınlarına yol açması endişe veriyor.

Köpekleri böyle katlediyorlar

Hayvan derneği Humane Society International tarafından yayınlanan fotoğraflar köpeklerin çalındıkları andan itibaren dehşet verici ölüm anlarını gözler önüne  serdi.

Derneğe göre, her ay on binlerce köpek tüccarlar tarafından sokaklardan alınıyor ve Endonezya'da köpek etinin yenmesinin dışında birçok yere de yasadışı yollardan taşınıyor.Alınan köpekler yolculuk esnasında, sıcak çarpması, dehidrasyon veya yakalama sırasında meydana gelen yaralanmalardan dolayı hayatını kaybediyor.

Ancak hayatta kalan köpekler mezbahaya götürülerek asıl dehşeti yaşıyor. Dernek tarafından yayınlanan mide bulandırıcıda dövüldükten sonra bacaklarından asılan yavru köpekeler yer alıyor.

Endonezya çevresindeki diğer halka açık pazarlarda, köpekler diğer köpeklerin gözü önünde dövülerek öldürülüyor. Öyle ki boğazları keskin bir bıçakla keserek kan kaybından ölmeleri bekleniyor.

Derneğin direktörü Lola Webber şunları söyledi:

Açıklanamayacak kadar acımasız olmasının yanı sıra, bu ticaretin bir sonraki ciddi halk sağlığı felaketi için müthiş bir başlangıç.

Kuzey Sulawesi'deki pazarlarda köpekler, her türlü vahşi ve evcil türün yanı sıra halk içinde rutin olarak katlediliyor.

Köpekleri böyle katlediyorlar - Resim : 2

Günlük katliam sırasında bir köpek tüccarı yaralanırsa, yerel bir tüketici yakındaki bir ahırdan satın alınan çapraz kontamine köpek etini yerse veya bir turist pazarları gezerken mikroskobik kan damlacıklarını soluduysa, yeni patojenler kolayca insanlara geçebilir. Bu kadar bariz bir halk sağlığı ve hayvan refahı riski karşısında, bunun birçok suçun ilki olacağını umuyoruz.

Halkı gelecekteki salgınlardan korumayı umuyorsak, köpek eti ticaretinin Asya'da gelişmesine izin veremeyiz."

Ülkenin ilk köpek eti ticareti yapan tüccarın 10 ay hapis cezasına ve 150 milyon Endonezya Rupisi (7.700 £) para cezasına çarptırılması bekleniliyor.

Köpekleri böyle katlediyorlar - Resim : 3

Kaçırılan köpeklerin bir kısmı bulundu 

Tüccar, bir kamyonun arkasında 78 köpeği taşırken polis tarafından yakalandı. Yavrulardan sadece 62'si sağ çıktı.

"Endonezya'da gerçekten köpek eti yiyen insanların sadece küçük bir yüzdesine rağmen, halk sağlığı riski nedeniyle herkesi etkileyen bir ticaret, bu yüzden yetkililerin gerçekten sıkı önlemler aldığını görmek harika ve diğerlerine de aynı şekilde ilham vereceğini umuyoruz. .

Bir dernek üyesi, Asya'da hala on milyonlarca köpek acı çekiyor, bu yüzden yapacak çok işimiz var, ancak ilerleme kesinlikle oluyor.

Köpekleri böyle katlediyorlar - Resim : 4

2018'de bir Endonezya pazarında mangalda pişirilmiş köpeklerin ve kedilerin satıldığını gösteren grafik görüntüler ortaya çıktı .

Ada milletinin kuzeyindeki bir şehir olan Tomohon'da kalpsiz tüccarların hayvanları canlı olarak yaktıkları görüldü.