6 ilçeye doğal gaz müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Denizli'de Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Enerji Koordinasyon Toplantısında 6 ilçeye doğal gaz müjdesi verdi.

6 ilçeye doğal gaz müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Denizli'de Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Enerji Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Dönmez, ilin 6 ilçesine doğal gaz sözü verdi.

Kentin doğal gazla 2016 yılında tanıştığını, gelinen noktada 300 bine yakın doğal gaz abonesinin olduğunu kaydeden Dönmez, bugüne kadar Acıpayam, Çivril, Honaz, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerine doğal gaz ulaştırdıklarını kaydeden Dönmez, şöyle devam etti:

Şu anda doğal gaz verilmeyen Babadağ, Çal, Baklan, Çameli, Bekilli, Çardak, Beyağaç, Güney, Bozkurt, Kale ve Buldan ilçelerimiz var. Bunlar içerisinden de nüfus ve tüketim potansiyelini dikkate alarak büyük bir kısmına inşallah doğal gaz vereceğiz. Baklan, Bozkurt, Buldan, Çardak, Kale ve Çal'a, bir kısmına boru gazı götürmek suretiyle, bir kısmına da taşıma yöntemiyle doğal gaz götürerek vatandaşlarımıza bu konforu ulaştırmış olacağız

Bakan Dönmez son olarak Çardak Organize Sanayi Bölgesine de doğal gaz getirme konusunda söz verdiğini ve getireceklerini sözlerine ekledi.